Leo Brunswijk unaniem voorgedragen als minister TCT
07 Aug 2010, 01:10
foto


ABOP-topper Leo Brunswijk, een jongere broer van voorzitter Ronnie Brunswijk, is unaniem voorgedragen als kandidaat-minister van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT). Zaterdagmiddag beslissen de structuren formeel wie de kandidaten zullen worden. Leo Brunswijk is voorzitter van de Raad van Commissarissen bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Hij heeft luchtvaarttechniek gestudeerd aan de Hoge School van Amsterdam. "Ik zal vandaag beslissen of ik de kandidatuur accepteer", zegt Brunswijk desgevraagd aan Starnieuws.

Leo Brunswijk is ontstemd over dat hij geen vicepresident is geworden. Deze post was hem beloofd nadat hij ervoor gezorgd had dat ABOP terug ging naar de Mega Combinatie, toen er al een overeenstemming was getekend met het Nieuw Front en Volks Alliantie. Toen Robert Ameerali vicepresident werd, zou Brunswijk de post van Justitie & Politie krijgen. Ook dit ging niet door, want aankomend president Desi Bouterse heeft aan ABOP te kennen gegeven dat een technocraat op die post moet komen. Leo Brunswijk zegt dat hij nog niet in zal gaan op deze kwestie, maar hij is wel teleurgesteld. "Daarom moet ik nadenken of ik de post van TCT zal accepteren", aldus Brunswijk.

"De structuren van Marowijne, de ouderraad en de voorzitter hebben met mij gesproken. Ze willen mij hebben op TCT. Ze dragen geen andere kandidaat voor, waardoor niks meer fout kan gaan", zegt Leo Brunswijk. "Ik moet met mijn gezin praten en kijken wat ik doe", houdt Brunswijk een slag om de arm.

Hij zegt dat hij graag vicepresident had willen worden of minister van Justitie en Politie. "Ik hou van uitdagingen. De luchtvaartsector ken ik al, dat is niks nieuws meer voor mij. De andere functies hebben een grotere uitdaging voor mij. Maar goed, bij TCT zijn ook de poten Communicatie en Toerisme", troost Leo Brunswijk zich.

De ABOP-topper heeft de Nederlandse nationaliteit. "Maar dat is geen probleem. Ik heb al twintig jaar de Nederlandse nationaliteit en het is mooi geweest. Eerder is Stanley Raghoebarsingh ook genaturaliseerd toen hij minister moest worden. Het is zo gedaan, binnen een kwartier", meent hij. Volgens de wet is de president bevoegd om mensen met een vreemde nationaliteit bij staatsbesluit te naturaliseren tot Surinamer.
Advertenties

Saturday 26 November
Friday 25 November
Thursday 24 November