'Tamansari-Tamanredjo behoort tot mooiste wegen land'
22 Feb 2014, 06:00
foto
De ministers Rabin Parmessar en Andy Rusland knippen het lint door, geassisteerd door districtscommissaris Ingrid Karta-Bink. (Foto: ASP)


Het weggedeelte Tamansari-Tamanredjo (Oost-Westverbinding) in Commewijne, is vrijdag officieel opgeleverd. Minister Rabin Parmessar van Openbare Werken heeft op feestelijke wijze de opening samen met zijn collega Andy Rusland van Financiën verricht.

De wegstrekking is 120 km lang en met de aanwezigheid van voetpaden, (brom)fietspaden, parkeerhavens en een goede afwatering, mag dit deel van de Oost-Westverbinding gezien worden als een van de mooiste wegen van Suriname, zei Parmessar. ''Een weg die voldoet aan internationale standaarden. De investeringen zijn groot, maar noodzakelijk'', meent de bewindsman.

Ontwikkeling gestimuleerd
De rehabilitatie van deze weg heeft gezorgd voor economische ontwikkeling in het district. Naast de opkomst van handel- en landbouwbedrijven is Commewijne nu aan het 'boomen' in de woningbouwsector, stelde de minister. De aanleg van goede infrastructuur zorgt voor welvaart in een gebied. Hij drukte de weggebruikers op het hart vooral voorzichtig deel te nemen aan het verkeer. Nu deze wegstrekking is opgeleverd, is het de beurt van Meerzorg. Volgens Parmessar moet ook dit gedeelte binnen korte tijd af zijn. Het startsein voor de complete rehabilitatie van de Oost-Westverbinding van Meerzorg tot Albina is door de vorige regering gegeven.

Bij het in gebruik nemen van de weg waren onder andere ook districtscommissaris Ingrid Karta-Bink, de NDP parlementariërs Jenny Warsodikromo van Commewijne en Theo Vishnudatt, voorzitter van de vaste commissie van het ministerie van Openbare Werken, aanwezig. Dit deel van de weg was gegund aan aannemingsbedrijf Baitali.

ASP
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May