Gangaram Pandayweg in Saramacca heeft straatverlichting
18 Feb 2014, 01:00
foto
Robby Malhoe, ex-NDP parlementariër, een jonge bewoonster van Saramacca en EBS-technisch directeur Marcel Eyndhoven van EBS schakelen de straatverlichting aan. (Foto: EBS)


De 30 kilometer lange Gangaram Pandayweg in Saramacca heeft sinds afgelopen weekend straatverlichting. De bewoners van deze straat zijn bijzonder blij met deze voor hen belangrijke stap. Technisch directeur van de N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS), Marcel Eyndhoven, ex-parlementariër Robby Malhoe bijgestaan door een bewoonster van Saramacca, schakelden symbolisch de straatverlichting aan.

Volgens Malhoe is er geschiedenis geschreven die dag. De bewoners die in de vroege ochtend naar het werk of school moesten, waren verplicht dat in het donker te doen. Dat gaf een oncomfortabel en onveilig gevoel. De weg is nu verlicht en het veiligheidsgevoel is daardoor groter.

Eyndhoven feliciteerde de bewoners. Hij vroeg de mensen echter om collectief een oogje in het zeil te houden. Onverlaten maken er een gewoonte van om de lampen te stelen. Vooral in gebieden die dunbevolkt zijn slaan zij hun slag.
De EBS installeerde in totaal 200 armaturen. Daaraan hangen natrium lampen. Deze lampen geven geel licht en zijn efficiënter dan de kwiklampen. Volgens Henk Holtuin, afdelingshoofd Public Lighting bij de EBS gaan deze lampen zeker vijf jaar mee. De armaturen hebben een levensduur van twintig jaar, meldt de EBS-voorlichting.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May