Sozavo neemt vier personen SOGK in vaste dienst
14 Dec 2013, 06:00
foto
Minister Alice Amafo neemt een kijkje in de werkplaats van SOGK.


Vier personen met een beperking, werkzaam bij de Stichting Ontspanningsoord voor Gehandicapte Kinderen (SOGK), zijn blij gemaakt door minister Alice Amafo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo). Zij heeft hen tijdens een rondleiding op het oord vrijdag een beschikking overhandigd voor een vaste aanstelling.

Deze vier medewerkers waren geruime tijd in tijdelijke dienst bij het ministerie. Ze zijn op de werkplaats van de SOGK getraind. Zij hebben meer dan twintig jaren hun diensten gegeven aan dit instituut. Nu zijn de werkers als ambtenaar in dienst van het ministerie. Het beleid om mensen met een beperking in dienst te nemen, is in de jaren negentig van de vorige eeuw ontwikkeld, maar is blijven liggen. Volgens SOGK-directeur Frank Cameron heeft minister Amafo met succes dit beleid opgepakt. De werkers zijn op aangeven van SOGK voorgedragen om in dienst te treden van Sozavo.

Cameron is bijzonder blij met het bezoek van de minister. Zij mocht een kijkje nemen bij de verschillende afdelingen waar onder meer vloermatten, wandversiering in kleuren van de Surinaamse vlag, baddoekenrekken, zitbankjes, kasten, dienbladen worden vervaardigd. Ook kreeg zij een rondleiding bij de sportfaciliteiten en groentetuin van SOGK. De minister merkte tijdens de overhandiging van de beschikkingen, de noodzaak op om mensen met een beperking normaal op te nemen binnen het arbeidsproces. “Het zijn mensen met een beperking wat niet betekent dat ze per se ziek zijn. Binnen het arbeidsproces kunnen zij dan ook normaal functioneren” zei de minister. Vanuit SOGK zijn nog enkele voordrachten voor tijdelijk indiensttreding alsook voor vaste aanstellingen. Deze personen worden ook door het ministerie gescreend.

Doorgangshuizen
Het ministerie heeft via zijn werkarm, directoraat Volkshuisvesting, ook ingespeeld op het verzoek en de behoefte van SOGK voor het opzetten van drie woonunits. Deze woonunits zijn voor zestig procent al af en verwacht wordt dat ze in het eerste kwartaal van het volgend jaar zullen worden opgeleverd. Het gaat om drie doorgangshuizen voor 24 uurs opvang die op het terrein van SOGK komen te staan. Het oriëntatiebezoek had ook als doel om de vorderingen van de werkzaamheden na te gaan.

Amafo toonde zich verheugd en was onder de indruk van de voortvarendheid van het bestuur van SOGK om dit instituut naar grotere hoogten te tillen. SOGK komt voor op de lijst van subsidieontvangers van het ministerie. Volgens directeur Clifton Mertosetiko van het directoraat Volkshuisvesting zijn er andere organisaties die ook gevraagd hebben naar bouw van units en woningen voor hun doelgroep. Deze aanvragen zijn in proces. De behoefte is volgens hem groot, maar geleidelijk aan zal het ministerie trachten om hierin te voorzien meent hij. De minister en gezelschap mochten tijdens het bezoek ook genieten van een dansoptreden waarbij de pupillen in verschillende traditionele klederdrachten waren gestoken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May