Landbouwers Moengo bundelen zich
28 Nov 2013, 04:00
foto
Het bestuur van de Agro Coöperatie Moengo, (Agrocom).


De landbouwers van Moengo planten allerlei soorten producten op hun kostgronden door elkaar. Bananen, cassave, Chinese tayer, gember en pomtayer zijn ongestructureerd te vinden op de kostgronden. Deze landbouwers kampen met een gebrek aan inputs om de landbouwgronden te bewerken.

De Agro Coöperatie Moengo (Agrocom) wil daarin verandering brengen. De coöperatie wil de landbouwers van het ressort Moengo en omgeving bundelen om structurering te brengen in hun beplanting en de bewerking van hun landbouwgronden. “Zo kunnen zij veel meer produceren om te kunnen voldoen aan de vraag op de lokale markt,” zegt Agrocom-voorzitter Clyde Hunswijk. De landbouwers willen ook een hechtere samenwerking met het ministerie van LVV, zodat zij in alles op landbouwgebied kunnen worden onderwezen, begeleid en ondersteund, merkt hij op.

Inmiddels is er een nieuw bestuur gekozen uit zeven leden en een raad van bestuur bestaande uit drie leden. De coöperatie is een initiatief van de landbouwers van Moengo en omgeving. Hunswijk zegt dat zij veel ondersteuning hebben gehad van het directoraat Landbouw bij de oprichting van Agrocom.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May