Suriname heeft extra routes luchtlijn Venezuela
24 Nov 2013, 00:00
foto
De onderhandelingsteams van Suriname en Venezuela in hotel Best Western vrijdag. (Beeld: René Gompers)


Na moeizame onderhandelingen van twee dagen, hebben Suriname en Venezuela hun handtekening geplaatst onder de gewijzigde luchtvaartovereenkomst. Het Luchtvaart Onderhandelings- en Adviesorgaan, onder leiding van Thelma Douglas-Pinas, heeft bedongen dat Suriname een betere positie krijgt in de overeenkomst van 1996. "Nu hebben we meer routes kunnen toevoegen aan de overeenkomst, waardoor er meer mogelijkheden zijn ontstaan", zegt Gerard Brunings, luchtvaartadviseur van de president en lid van het onderhandelingsteam, aan Starnieuws.

In de oorspronkelijke overeenkomst kon Suriname slechts vliegen vanuit Paramaribo naar Caracas en Maracaibo visa versa. De Venezolanen konden vanuit Paramaribo naar Georgetown en Belem. "Nu hebben we Valencia erbij gekregen. Deze stad is de economische hub van Venezuela met enorme mogelijkheden", merkt Brunings op. Verder is ook afgesproken dat een Surinaamse maatschappij met een Venezolaanse partner ook naar Miami kan vliegen via Aruba of Curaçao.

Brunings merkt op dat de route nu aantrekkelijk is geworden voor Suriname en meer commerciële mogelijkheden biedt. "Het is bijzonder moeizaam gegaan met diverse breekpunten", deelt Brunings mee. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de overeenkomst vrijdagmiddag om 16.00 uur zou worden getekend. Enkele journalisten hebben tevergeefs gewacht op dat moment. Uiteindelijk is pas om 23.00 uur overeenstemming bereikt. Brunings legt uit dat met de Venezolanen verder gesproken zal worden over een 'open sky overeenkomst'. Dit geldt voor meer landen van de Unie van Zuid-Amerikaanse Naties (Unasur).
Advertenties

Tuesday 19 January
Monday 18 January
Sunday 17 January