Jongeren Unasur sluiten congres af met verklaring
18 Nov 2013, 06:00
foto
Darryl Boetoe, voorzitter van het Nationaal Jeugdparlement ondertekent de slotverklaring namens Suriname. (Foto: Buza)


Jongeren van de Unie van Zuid-Amerikaanse Naties (Unasur) zullen voortaan gestructureerd betrokken worden bij vraagstukken die hen aangaan. Tijdens het eerste Unasur jongerencongres in Paramaribo op 14 en 15 november werd er gediscussieerd over thema’s zoals werkloosheid en arbeidsmogelijkheden, criminaliteit en veiligheid, misdaad, culturele integratie, mogelijkheden voor ondernemerschap, onderwijs, en mensenrechten. De voorstellen hiertoe zijn opgenomen in een slotverklaring.

Vervangend algemeen coördinator Unasur/Buza, Gloria de Mees, zegt dat het om een historisch moment gaat binnen de geschiedenis van Unasur. Ook voor Suriname is het belangrijk omdat het een voortrekkersrol mocht vervullen. Tijdens de bijeenkomst hebben de jongeren voorstellen gedaan om een gecoördineerd overleg. Er is een aanzet gegeven voor het opzetten van een mechanisme hiertoe, meldt Buza. Door de dialoog die nu is opgestart, kan begonnen worden met het verder uitwerken van de onderlinge samenwerking en afstemming onder jongeren op het Zuid-Amerikaanse continent.

Darryl Boetoe, voorzitter van het Jeugdparlement wees op het belang van de betrokkenheid van jongeren binnen deze regionale organisatie. Hij is blij met de concrete afspraken over de onderlinge samenwerking. De jongeren zijn overeengekomen om binnenkort een virtuele vergadering te beleggen. Zij zullen politieke en technische kwesties die relevant zijn bij de verschillende discussies die te maken hebben met de positionering van de jeugd binnen het integratieproces bespreken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May