Steun voor bestuursopzichter die nu ook geen licht heeft
18 Nov 2013, 03:00
foto
Een groep Albinezen betuigen steun aan bestuursopzichter Cyrano Asoiti die afgesloten is van het elektriciteitsnet.


Bestuursopzichter Cyrano Asoiti van Albina heeft zondagavond een groep mensen die solidair met hem is, op bezoek gehad. De toevoer van elektriciteit naar de dienstwoning is vanaf donderdag afgesloten. Asoiti moest de dienstwoning sinds eind oktober ontruimen. Hij is door districtscommissaris Theodorus Sondrejoe ter beschikking gesteld van minister Stanley Betterson.

Asoiti is in beroep gegaan bij de minister. Hij vindt dat er hier sprake is van rancune. Intussen is de bestuursopzichter ontvangen door directeur Ifna Vrede van Regionale Ontwikkeling. Asoiti zegt aan Starnieuws dat de directeur "verder beraad met de minister noodzakelijk achtte". Hij heeft nog niet gehoord of het beraad intussen is geweest en hoe dit is verlopen.

"Ik voel me gesteund door de mensen. Een deel van de mensen is bang voor rancune. De mensen zijn bezig met het oprichten van een belangenorganisatie", deelt Asoiti mee. Hij zegt dat de districtscommissaris opdracht heeft gegeven om de stroomtoevoer af te sluiten. "Er zijn drie woningen op het erf, twee zijn onbewoond en ze hebben wel licht". De bestuursopzichter hoopt dat deze kwestie op een bevredigende wijze wordt opgelost.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May