Suriname houdt eerste Jongeren Congres Unasur
13 Nov 2013, 23:00
foto


Op 14 en 15 november wordt het eerste Jongeren Congres van de Unie van Zuid-Amerikaanse Naties (Unasur) gehouden in Paramaribo. Hiermee wordt invulling gegeven aan één van de afspraken uit de Paramaribo Verklaring die op 30 augustus door de staatshoofden en regeringsleiders werd goedgekeurd.

Het initiatief voor dit congres werd door Suriname in juni genomen tijdens een vergadering van de Unasur Raad van Afgevaardigden in Lima, Peru. Ambassadeur Ike Antonius pleitte ervoor dat jongerenvertegenwoordigers uit de regio discussiëren over de vestiging van een permanent mechanisme voor gecoördineerde betrokkenheid in het regionaal integratieproces, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Minister Winston Lackin vindt het gerechtvaardigd dat Suriname de ervaring van jongerenparticipatie wil delen met de Unasur-lidlanden. "Ons land dient als voorbeeld wanneer het gaat om de betrokkenheid van jongeren bij beleidsplanning en formulering", stelt Lackin. Hij wijst er op dat meer dan 50% van de ruim 400 miljoen inwoners van het Zuid-Amerikaanse continent uit jongeren bestaat.

Gloria de Mees, vervangend algemeen coördinator Unasur/BUZA geeft aan dat het thema van het congres is 'Future focus - the way forward'. Behalve een plenaire sessie zullen werkgroepen zich buigen over thema’s die van belang zijn voor de formulering van een Unasur-standpunt dat vervat wordt in een slotdocument.
Behalve BUZA is ook het ministerie van Sport- en Jeugdzaken betrokken bij de coördinatie van het Jongeren Congres.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May