Partij voor Democratie & Ontwikkeling dient zich aan
29 Sep 2013, 06:00
foto


"Alle politieke partijen zijn in feite goed. Ze hebben allemaal de beste bedoelingen met het land. Maar het zijn de handelingen van hun leiders die ervoor zorgen dat mensen afkeer van politiek krijgen. Wij gaan ervoor zorgen dat er 'change' komt." Dit zei ex-minister Waldi Nain, voorzitter van de Partij voor Democratie & Ontwikkeling (PDO). De jongste politieke partij belegde zaterdag een persconferentie om bekendheid te geven aan de oprichting.

De partij is ontstaan uit nood van het volk, legde Nain uit. "Ik ben eigenlijk al moe van de politiek. Maar we konden niet langer toezien hoe omgegaan wordt met het kiezersvolk. Daarom hebben we besloten het nog eens te proberen." PDO gaat zich sterk maken voor de gezondheidszorg, de agrarische sector en onderwijs. "Bij ons staat de mens centraal. Religie en ras maken ons niks uit." De partij wil een gezond, goed geschoold volk in een land met een goed exportbeleid helpen creëren. Nain maakte deel uit van Pendawa Lima samen met Paul Somohardjo. Hij liep met een deel van de partij over naar de toenmalige NDP-coalitie en werd in september 1997 minister van Planning en Ontwikkelingssamenwerking in het kabinet-Wijdenbosch.

De partij is in december 2012 opgericht. De proclamatie zal binnenkort geschieden, deelde Nain mee. Het bestuur van PDO bestaat voor een groot deel uit leden die elk al een functie hadden in andere politieke partijen. "We vissen niet in andermans vijver. Die vissen komen zelf naar ons toe", grapte Nain.
De partij is van plan deel te nemen aan de komende verkiezingen. PDO is naar zeggen van Nain op het binnenland na, vertegenwoordigd in elk district en heeft tot nog toe vijftienhonderd leden geregistreerd. "Wij willen in het machtscentrum komen. Dat is het doel van elke partij die deelneemt aan de verkiezingen. Met wie wij gaan samenwerken om dat doel te bereiken kan ik vooralsnog niet prijsgeven." Nain zei dat geen enkele grote partij achter PDO staat.
Advertenties

Thursday 02 May
Wednesday 01 May