Nain richt partij op door toedoen van Somohardjo
29 Sep 2013, 08:00
foto
Waldi Nain legt uit dat er beslag is gelegd op zijn huis door onverantwoordelijk gedrag van Paul Somohardjo.


Partij voor Democratie en Ontwikkeling (PDO) heeft het levenslicht gezien, omdat voorzitter Waldi Nain "inspiratie heeft geput" uit een beslaglegging op zijn salaris en huis. Hij heeft samen met de politicus Paul Somohardjo stichting Pendawa Lima opgericht in 1995. Besloten is om een pand aan de Daniel Coutinhostraat/hoek Gemenenelandsweg te kopen voor NF 200.000 toen. Er is toen NF 20.000 betaald. Na zeventien jaar krijgt Nain een deurwaardersexploot waarbij zijn salaris is geblokkeerd en beslag is gelegd op zijn huis.

Nain zei op een persconferentie zaterdag dat hij niet van plan was dit te vertellen, maar het toch doet. Hij deelde mee dat hij Somohardjo heeft gesproken over dit probleem, maar er is geen oplossing gekomen. Hij ging al die tijd ervan uit dat er betaald werd. Nu blijkt ook dat de stichting niet is ingeschreven in het register bij Justitie. Hierdoor zijn bestuursleden hoofdelijk aansprakelijk. Nain merkte op dat hij in grote problemen is geraakt door het gedrag van Somohardjo.

Reactie Somohardjo
Somohardjo om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat ook vijftig procent van zijn salaris als assembleelid wordt ingehouden. Somohardjo merkt op dat het kort geding is verloren, maar de zaak in bodemgeschil zal worden behandeld. Het is afwachten tot dan. Hij vindt dat Nain aangezet is door derden om een politieke partij op te richten om te proberen schade toe te brengen aan Pertjajah Luhur.

"Nain praat er over dat er beslag is gelegd op zijn huis, maar hij vertelt niet welke voordelen hij heeft gekregen door de partij. Hij is minister geworden en geniet nu daardoor een directeurssalaris. Hij heeft een terrein gekregen en dit voor SRD 2 miljoen doorverkocht. Tijdens deze regering heeft hij een goudconcessie gekregen. Die dingen moet hij ook vertellen", maakt Somohardjo zich boos. "Ik zal ook nog vertellen door wie hij betaald wordt om een politieke partij op te richten", stelt de politicus in het vooruitzicht. Somohardjo daagt Nain uit om een massameeting te beleggen. Dan zal blijken of hij werkelijk mensen achter zich heeft en of het werkelijk waar is dat mensen van Pertjajah Luhur deel uitmaken van zijn nieuwe partij.
Advertenties

Thursday 02 May
Wednesday 01 May