Doerga geschokt over brute beroving zaak
27 Sep 2013, 15:30
foto
De beroving is vastgelegd op camerabeelden


Zeven criminelen waren betrokken bij de brute beroving bij een afdeling van Western Union aan de 'L Hermitageweg. Ook de shellshop en Kahsje's Drankenpaleis zijn beroofd. De bedrijfsleider, Reshida Doerga, is ernstig mishandeld. Zij is geschopt en geslagen. Ze heeft ernstige letsels aan haar schouder en arm. Een andere werknemer heeft een barstwond opgelopen aan zijn hoofd. Klanten zijn beroofd en mishandeld. Een klant was met een groot bedrag in de zaak. Een deel zou hij overmaken. Ook dat geld is buitgemaakt.

Sammy Doerga zegt aan Starnieuws dat de mannen flink tekeer zijn gegaan tijdens de beroving. De zaak die beroofd is, is van zijn neef. "Als je ziet hoe de rovers tekeer zijn gegaan. Alles is vastgelegd op de camera. Het gaat om vijf gemaskerde en twee ongemaskerde mannen. Zij waren met een kleine auto naar de zaak gekomen", vertelt Doerga. De eigenaar van de zaak Kishore Doerga zegt aan Starnieuws dat de criminelen wreed hebben gehandeld. Zijn vrouw is er ernstig aan toe. "Zij is geschopt in haar gezicht en er is getrokken aan haar arm. Zij heeft een arm- en schouderfactuur opgelopen", zegt Doerga.

Politie snel erbij
De criminelen hebben in alle drie afdelingen huis gehouden. Klanten zijn van hun sieraden en tassen beroofd. Een van de tassen heeft de politie teruggevonden in het voertuig dat in beslag is genomen. "Ik moet zeggen dat de politie heel snel was. In een korte tijd werd de achtervolging ingezet", vertelt Sammy Doerga. Er heeft een schotenwisseling plaatsgevonden. Een van de rovers, die gewond is geraakt, werd ter plekke gearresteerd. Een tweede verdachte is later dood aangetroffen aan de Reebergweg.

"Het is nog niet duidelijk hoeveel geld er buitgemaakt is. Het geld van Western Union is meegenomen. In de kassa van de slijterij was er ongeveer 12.000 tot 13.000 SRD. Een man had heel wat geld bij zich. Een deel zou hij overmaken naar Nederland en China. Hij probeerde de tas nog te verstoppen, maar de mannen zagen hem. Hij kreeg slagen te incasseren en de tas met geld is meegenomen", vertelt Kishore Doerga. Hij was niet in de zaak toen de beroving plaatsvond. "Ik heb een wapen en zou niet blijven toezien. Ik ben twee jaar geleden uit de politiedienst gegaan. Er zouden zeker schoten zijn gevallen als ik er was", zegt de eigenaar die verontwaardigd is over het wrede optreden van de overvallers.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May