Afrondende besprekingen voor palmolieproject Kabalebo
19 Sep 2013, 07:00
foto
Vertegenwoordigers van FFF, leden van de Presidential Development Fund, Rashied Doekhie en minister Steven Relyveld tijdens een bespreking op RGB woensdag.


Het Indiase bedrijf Food Fats Fertilizer (FFF) heeft woensdag een onderhoud gehad over een palmolieproject in het Wakaygebied in ressort Kabalebo. Het gaat om een gebied van 40.000 hectare. Er is een onderhoud hierover geweest op het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB). De afgevaardigden zullen na de missie in Suriname de resultaten voorleggen aan de leiding in India.

Assembleelid Rashied Doekhie, hoofdbestuurslid van de Nationale Democratische Partij, zegt aan Starnieuws dat hij als speciale afgezant van president Desi Bouterse eerder gesprekken gevoerd heeft met FFF. Het gaat om een particulier initiatief. Eerder waren terreinen geïdentificeerd in het Mapanegebied in Para. "Het ging niet om een aaneengesloten stuk terrein, maar om vier delen. Bovendien hebben derden ook concessies in het gebied. Daarom zijn wij uitgeweken naar het ressort Kabalebo waar wel geschikt terrein is van 40.000 hectare", zegt Doekhie.

Nadat alles uitgezocht is, zijn zaken verder besproken met minister Steven Relyveld van RGB. Hierbij waren ook aanwezig Richard Kalloe en Rudi Roseval van de Presidential Development Fund. Ook de voorzitter van de presidentiële taskforce grondzaken, Cornelly Strijdhaftig en de landmeter Kalloe waren bij de bespreking met de toppers van FFF. "Het ziet er goed uit en wij zullen binnenkort definitieve antwoorden krijgen van de investeerder", deelt Doekhie mee.
Advertenties