Pamakka presenteert 'goudenomgeving' bij Carifesta X1
20 Aug 2013, 02:00
foto
Bijbehorende zang en dans bij de Mato Neti in het bestuursressort Pamakka.


Het bestuursressort Pamakka heeft ook de Carifestakoorts te pakken. Onder het thema 'The Pamakka Golden Heritage' is maandag een tweedaags activiteitenprogramma gestart. De bewoners hebben er zin in. Dit enthousiasme is bereikt, omdat districtscommissaris (dc) Mavrick Boejoekoe samen met de voorbereidingscommissie de mensen heeft uitgelegd wat Carifesta inhoudt. "We gaan de gasten bekend maken met onze cultuur, leefwijze en wat we doen", zegt Boejoekoe enthousiast.

De dc zegt dat gekozen is voor dit thema om de grote goudvoorkomens en het regenwoud in het Pamakkagebied. Hij heeft het vaste geloof dat indien de natuurlijke rijkdommen op duurzame wijze ontwikkeld worden, deze zullen zorgen voor ontwikkeling in het gebied. Hij benadrukt dat een goed milieubeleid hiervoor nodig is.

Bij de residentie van de Pamakka granman te Langatabiki werd gistermiddag het startsein gegeven van de goed bezochte culturele activiteiten. Dit gebeurde met de traditionele 'trowe watra' (plengoffer). Hierna trok het grote gezelschap naar het dorp Nason waar 's avonds de Pamakka Cultural Fashion is gehouden. Het programma is voortgezet met een 'Mato neti' (vertelavond). Optredens van de groep Kifoko en locale culturele en muziekgroepen zorgden voor een goede sfeer.

Dinsdagochtend wordt reeds vroeg gestart met een spectaculaire korjalen estafette. Ook een expo van kunstnijverheid staat op het programma.

Isaak Poetisi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May