OS 2 Flustraat reikt certificaten uit in Brokopondo
12 Aug 2013, 08:00
foto
Leerlingen van de Frans Jozef Pryor school en O.S. 2 Flustraat poseren met hun certificaat geflankeerd door hun klassejuffrouw (foto: Samie Ramjiawan).


De leiding van de O.S. 2 Flustraat heeft besloten om samen met de ouders en de oudercommissie dit schooljaar af te sluiten in Brokopondo. Vrijdag zijn drie grote autobussen met ouders, leerkrachten, leerlingen en kleuters vertrokken naar het Ananiestrand. Daar heeft de groep twee nachten doorgebracht. Elk schooljaar wordt anders afgesloten. Vorig jaar is een pilotproject gedraaid op het schoolterrein. Dit jaar heeft de leiding van O.S.2 Flustraat ervoor gekozen om de afsluiting van het schooljaar buiten de stad te verrichten.

Te Brokopondo ontmoetten de leerlingen van het tweede leerjaar hun leeftijdgenoten van de Frans Jozef Pryorschool uit het dorp Tapoeripa. De kleuters van beide scholen kregen hun certificaat uitgereikt op zondag en mogen zich inschrijven voor het derde leerjaar. Vóór de uitreiking van de certificaten werden de kleuters in de gelegenheid gesteld on hun vaardigheden te demonstreren. Zowel schoolleiders als ouders waren onder de indruk van de vaardigheden van hun kinderen. Beide schoolleiders, Himradj Maharban en Regonia Pinas lieten hun danstalent zien aan de aanwezigen op Awasa muziek.

Ouderparticipatie erg belangrijk
Hoofdkleuterleidster Sandra Zebeda-Dunker benadrukte de inspraak van ouders in de driehoek gevormd door leerlingen, onderwijzers en ouders. “Ouders onderschat u uw kind niet. Misschien hebben wij hier te maken met toekomstige leiders, artsen, piloten, wetenschappers, enz. Op school praten wij over thema's. De districten vallen hieronder. Nu hebben wij de kinderen gebracht naar één van onze districten. De kinderen moeten steeds de ladder opklimmen. Wij hebben de aanzet gegeven daartoe door ze klaar te stomen voor leerjaar drie en wij gaan steeds de ladder op”, gaf de hoofdkleuterleidster te kennen.

De leerlingen van de Frans Jozef Pryorschool hadden als thema gekozen emoties en hebben hun gevoelens op een sublieme manier geopenbaard. Schoolleider Maharban wees de ouders keer op keer op het belang van ouderparticipatie in het leerproces van hun kinderen teneinde gezamenlijk activiteiten te ontplooien om resultaat te halen. Hij riep hen op niet op te houden hiermee.

Dankzij sponsoren en ondernemingen als Fernandes, H.J. De Vries, Ditra International, Oogpoli AZP, Josbin Trading, Rovero, Spices, Sweets and more en andere bedrijven werd het verblijf aangenaam gemaakt. Ook het Korps Politie Suriname, het Ministerie van Regionale Ontwikkeling, het kabinet van de president en de districtscommissaris van Brokopondo verleenden hun medewerking in de vorm van logistiek. Zowel ouders als leerkrachten hebben spontaan bijgedragen aan het welslagen van de reis en alles dat te maken heeft gehad met het verblijf.
In totaal ontvingen 34 leerlingen van Brokopondo hun certificaat en 17 van de O.S.2 Flustraat. De groep keerde zondagmiddag dik tevreden terug naar Paramaribo.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April