Coronie is 'on the move'
15 Jul 2013, 03:00
foto
Districtscommissaris Harold Sijlbing van Coronie.


Districtscommissaris (dc) Harold Sijlbing is het eens met president Desi Bouterse, die zegt dat Coronie 'on the move' is. Bouterse doet een beroep op de ondernemers om de productie ter hand te nemen. Er zijn verschillende projecten in ontwikkeling, zoals leguanen-, fruit- en kippenteelt, kaaimanfarm, aloë vera lijn, visverwerking en landbouw.

Sijlbing is blij dat dertig woningen zijn opgeleverd zaterdag en de sleutels zijn overhandigd aan de bewoners. De mensen zijn blij dat ze "nu een eigen stekkie hebben". Ook grondbeschikkingen zijn uitgereikt, terwijl de watervoorziening ter hand is genomen. Sijlbing merkt op dat er soms ook planningen worden gemaakt, maar zaken niet gerealiseerd kunnen worden. Hij is ingenomen met de ontwikkelingen in het district. Hij vindt dat er een mijlpaal is bereikt.

"Wij hebben gezamenlijk afgesproken om dit jaar diverse plannen te realiseren", zegt Sijlbing. Een van ze is de wederoprichting van Stichting Agrarische Ontwikkeling Coronie. Deze stichting zal een voorhoederol spelen in de agrarische ontwikkeling die 'out of the box' is. De president heeft ook gezegd dat de focus niet meer alleen zal zijn op rijstteelt. "Natuurlijk blijft rijst een interessant gewas, maar er zijn ook andere zaken zoals fruitteelt en kokos", merkt de dc op. Hij denkt aan de verwerking van kokos en fruit. Ook vleesverwerking wordt aangepakt. Ontwikkeling van toerisme is eveneens een van de prioriteiten in Coronie. "Er wordt invulling gegeven aan het sociaal contract", merkt Sijlbing op.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May