Noreen Cheung stapt uit vaste commissies
09 Jul 2013, 15:45
foto
Assembleelid Noreen Cheung


In de huishoudelijke vergadering van De Nationale Assemblee is het vanmiddag heftig aan toegegaan. De situatie liep bijna uit de hand toen Noreen Cheung (Mega Combinatie/NDP) besloot te bedanken als lid van de commissies van Defensie en Sport- en Jeugdzaken. Haar fractie leverde kritiek op het functioneren van Cheung.

Cheung besloot uit de commissies te stappen als de fractie niet tevreden is met haar functioneren. Starnieuws verneemt dat het er heftig aan toe is gegaan. Bepaalde assembleeleden stonden lijnrecht tegenover elkaar. Het scheelde een haartje of er zouden klappen vallen. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons moest de vergadering schorsen.

Rabin Parmessar, die nu minister van Openbare Werken is, is ook vervangen. Fractieleider Ricardo Panka van de Mega Combinatie zal nu de vertegenwoordiger worden van De Nationale Assemblee in de ACP (voormalige koloniën van Europa). Hij zal de gezamenlijke vergadering van de ACP en de landen van de Europese Unie als delegatieleider bijwonen. Partijgenoot Amzad Abdoel wordt de voorzitter van de vaste commissie van Financiën. Panka wordt ook voorzitter van de vaste commissie van Buitenlandse Zaken. Melvin Bouva wordt de vertegenwoordiger bij Wereldhandelsorganisatie. Hij neemt over van André Misiekaba, die bij de Interparlementaire Unie de plaats van Panka inneemt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May