Samsoedien moet helpen in Matawai-gebied
02 Jun 2013, 17:00
foto
Districtscommissaris Roline Samsoedien moet helpen om in het Matawai-gebied structuren op te zetten. (Foto: Ramon Keijzer)


De deken van de districtscommissarissen Roline Samsoedien heeft al een andere taak om te verrichten. Zij moet samen met districtscommissaris Gracia Emanuel een bestuurscentrum helpen opzetten in het ressort Boven Saramacca (het Matawai-gebied). Dit zei minister Ramon Abrahams, die namens president Desi Bouterse zaterdag aanwezig was bij de installatie van dc Armand Jurel van ressort Kabalebo in Apoera.

Samsoedien heeft zich ontpopt tot een duizendpoot. Zij heeft in Nickerie, Saramacca, Coronie en Kabalebo waargenomen als dc in deze regeerperiode. Daarnaast heeft zij diverse dc's de kneepjes van het vak bijgebracht. Nu Jurel overgenomen heeft in Kabalebo, wordt Samsoedien ingezet in het Matawai-gebied. Emanuel is samen met Jurel op 15 februari beëdigd door de president, maar zij is nog niet geïnstalleerd in haar ressort.

Abrahams legt uit dat alles nog moet worden opgezet. Dit zal in eerste instantie vanuit Paramaribo worden gecoördineerd. In vergelijking met Kabalebo moet er veel worden gedaan in het ressort Boven-Suriname. Daar ontbreken nagenoeg alle faciliteiten. Abrahams benadrukt dat het hele land in ontwikkeling moet worden gebracht. Dat is ook toegezegd aan het volk. "U kunt rekenen op alle ondersteuning van de regering en in elk geval van deze minister", belooft Abrahams bij de nieuwe opdracht van Samsoedien.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April