Delegatie Para bezoekt Belgische Leuven
20 May 2013, 16:00
foto
Meredith Pique' en de stedenbandconsulent, Dagmar Van Grunderbeeck, poseren voor een bloembak op een Leuvense pleintje. (Foto: Marvin Moesan)


Para legt studiebezoek af aan Leuven/België oriënteert zich in Leuven, België over het verwerken van afval. Met deze studiebezoek krijgt Para inzicht in de manier waarop Leuven haar afval verwerkt. Na deze studie zal Leuven bijdragen in een speciaal uitgezette project rond het afvalbeleid van Para.

Para heeft sinds 2009 een ontwikkelingssamenwerking met de stad Leuven in België. In december 2011 werd een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen Para en Leuven over het versterken van de bestuurskracht van het afvalbeleid van Para. De studiereis stond hoog op de prioriteitenlijst.

Meedraaien in het programma
De delegatie van Para bestaat uit: Meredith Piqué, hoofd afdeling Milieu en Gezondheid sectie Vuilophaal, Freddy Daniël, hoofd afdeling Milieu en Gezondheid Sectie Onderhoud bermen en pleinen en Marvin Moesan, hoofd Burger Informatie Centrum Para.

De delegatie zal in de periode meewerken met de afdeling stadsreiniging van Leuven. De afgevaardigden van Para zullen bijgevoegd worden aan ploegen die bezig zijn met het ledigen van afvalcontainers en afvalbakjes, begeleiding veegmachine en straatvegers en compostverwerking. Zij krijgen ook een rondleiding in het containerpark en het afvalverwerkingsbedrijf Ecowerf. Het voorkomen van afval, selectie, ophalen, verwerken en onderhoud bermen en pleinen maken deel uit van het programma.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May