Ook mannen welkom bij Women Business Suriname
12 May 2013, 22:00
foto
Lilian Wiebers, voorzitter van Women Business Suriname, sluit een periode van twintig jaar af. (Foto: Raoul Lith)


Lilian Wiebers kijkt met tevredenheid terug op twee decennia Women’s Business Group Suriname (WBG). De organisatie heeft 20.000 mensen, onder wie ondernemers, vrouwengroepen en personen uit stad en district bereikt. Om meer bekendheid te genieten is de naam van deze niet gouvernementele organisatie veranderd in Women Business Suriname. "Maar ook mannelijke ondernemers zijn welkom", benadrukt Wiebers.


Women Business Suriname telt nu 457 leden. De WBG is opgericht op 11 mei 1993, een periode waar er veel schaarste heerste in Suriname. “Er was behoefte aan alles, maar er was maar weinig te krijgen”, legt Cornelly Olivieira uit. Zij is een van de oprichters. Op creatieve manier moesten voornamelijk moeders oplossingen bedenken om eten op tafel te brengen voor kinderen. Door verschillende bijbaantjes en te hosselen lukte het. WBG zich heeft weten te vestigen, ”je kunt niet langs ons als het gaat om vrouwelijk ondernemerschap”, stelt Olivieira.

De naamsverandering is nodig om grotere bekendheid te geven aan de organisatie. ”Als je ons op internet ging 'googlen', kon je moeilijk items vinden”, legt Wiebers uit. De organisatie is in de afgelopen tijd ook enorm gegroeid. "Overal in het binnenland zijn we verschillende activiteiten aan het uitvoeren. Was het vroeger zo dat de organisatie daadwerkelijk werd opgericht voor het versterken van vrouwen of vrouwengroepen is dat tegenwoordig geen vereiste meer. Ook mannen die een onderneming willen beginnen of begeleiding nodig hebben kunnen bij ons terecht”, vertelt Wiebers vol trots.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May