Groepsexpositie 'Art Boost' in Grand Riverside Hotel
04 May 2013, 16:00
foto


In de lobby van het Grand Riverside Hotel vindt vanmiddag om 17:30 uur de opening plaats van de groepsexpositie ‘Art Boost’. Het werk van vier opkomende Surinaamse kunstenaars kan worden bewonderd. Dakaya Lenz, Isan Corinde, Jeanet Oord en Shaundell Horton exposeren op uitnodiging van de directie van het Grand Riverside Hotel. Zij selecteerden de werken in dialoog met elkaar en met de leiding van het Grand River Hotel.

De opening van de expo heeft te maken met de heropening van het Grand Riverside Hotel en het Grand Riverside Medical Center, voorheen het Zorghotel.
De titel van de expositie is gerelateerd aan het concept dat het hotel heeft gekozen, door het accent te verschuiven van ‘Zorg’ naar Health and Lifestyle. Het hotel breidt zijn dienstverlening uit door Welness Pakketten aan hun gasten aan te bieden. In de week van 4 tot en met 11 mei zijn er diverse activiteiten en workshops waarbij welness activiteiten centraal zullen staan.

Het werk van de kunstenaars
De vier kunstenaars in 'Art Boost' hebben gemeen dat ze hun talenten ontwikkelden aan de Nola Hatterman Art Academy. Maar daarmee houdt de vergelijking op, want zij verschillen wat hun werk betreft in stijl en wat hun persoon betreft in leeftijd en in toekomstperspectief.
Dakaya Lenz: “Het samenspel van vormen en kleuren in veel combinaties boeit mij. Eenvoud, harmonie, kracht, rust, vrijheid en balans inspireren mij enorm en dat leg ik vast in mij werken.”

Isan Corinde verbeeldt in een zeer eigen stijl zijn thema ‘Oso tori’. Hij schildert over herinneringen uit zijn nog jonge leven, over verhalen van zijn oma en over de dingen die nu gebeuren in zijn omgeving.
Jeanet Oord schildert de natuur zoals zij die ervaart, als zij nauwkeurig een boom, de loop van takken, de nerven van bladeren en de kleuren van bloemen bestudeert. Vastgelegd op doek zijn ze allemaal een kleurrijke ervaring voor de kijker.
Shaundell Horton: “Ik maak collages over mijn familie en verwanten, die een vage herinnering zijn, vanwege mijn beperkte contact met hen. Mijn werken vormen een verbinding met iets kostbaars -de plaats en de mens- dat wordt vergeten door mijn generatie."
Advertenties

Thursday 21 September
Wednesday 20 September
Tuesday 19 September