Duizenden kinderen op Kinderboekenfestival Commewijne
25 Apr 2013, 13:20
foto
Kinderen treden op tijdens het Kinderboekenfestival in het Openluchtmuseum Fort Nieuw Amsterdam. (Foto: KBF)


Tot vrijdagavond 20.00 uur kunnen kinderen en begeleiders genieten van de activiteiten rond het Kinderboekenfestival (KBF) in het Openluchtmuseum Fort Nieuw Amsterdam. Kitty Ameerali, de echtgenote van de vicepresident, opende woensdagavond het festival. De organisatie verwacht duizenden kinderen die activiteiten kunnen bijwonen die te maken hebben met leesbevordering.

De jeugdigen Jarod Nok en Chane Ormskerk interviewden diverse personen die betrokken zijn bij het festival. Ook districtscommissaris Ingrid Karta-Bink werd door hen ondervraagd over waarom lezen zo leuk en belangrijk is. Sigmund Proeve, voorzitter van de Stichting Kinderboekenfestival, bestuurslid Borger Breeveld, schrijfster van het jaar Soecy Gummels, de boekhandelaar en standhouder Frits Terborg, Gerard Alberga, directeur van het Openlucht Museum, kregen allen enkele vragen voorgelegd over lezen.

Succesvolle optredens
De aanwezigen konden genieten van de kindermusical, geschreven en geproduceerd door Sandra Purperhart. Binnen een half uur werd niet alleen de geschiedenis van Commewijne verteld, maar ook de bijzonderheden van het district werden gepresenteerd. Leerlingen van O.S. Nieuw Amsterdam voerden een wervelende show op. De musical was zo succesvol en het publiek zo enthousiast dat de organisatie heeft besloten de musical op vrijdagmiddag te herhalen ter afsluiting van het KBF.

Het KBF heeft voor het derde achtereenvolgende jaar als thema ‘welzijn’. Op verschillende manieren zijn de kinderen bezig met het thema: met zang, drama, rappen, dans en actief muziek beoefenen, met luisteren en lezen en tekenen en handenarbeid, kortom op allerlei manieren wordt door de kinderen met het thema gewerkt. De boekenstand biedt boeken aan tegen actieprijzen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May