US$ 215.000 voor Surinaamse projecten
23 Apr 2013, 08:00
foto
Vertegenwoordigers van de vier projecten die vorig jaar zijn gefinancierd met hun cheque van de Alcoa Foundation. (Foto: Bauxco News)


De Alcoa Foundation zal voor 2013 in totaal US$ 215.000 investeren in gemeenschapsprojecten die zich richten op milieu en onderwijs. Vorig jaar is uit de Alcoa Foundation zo’n US$ 160.000 besteed aan vier projecten in Suriname.

Het project ‘Transforming shifting cultivation to modern cultivation processes’ van de landbouwersvereniging Wan Hati Makandra in het district Marowijne heeft vorig jaar een financiering gehad van US$ 25.000. De organisatie streeft naar modernisering en professionalisering van de gemeenschapslandbouw. Het project richt zich op empowerment van de landbouwers in Marowijne, terwijl ook de landbouwgezinnen worden meegenomen.

In het district Brokopondo heeft de Alcoa Foundation het ‘Vocational training for young mothers’ project gefinancierd voor US$ 66.250. De stichting voor Gemeenschapsontwikkeling en Verzelfstandiging wil met de training de ‘vroege drop-out problematiek’ in het district aanpakken.

Meetbare resultaten
Het inhalen van een achterstand in kennis bij de gemeenschap van Pokigron verwoord in het project ‘Empowerment of the people of Pokigron through training’ heeft ook de goedkeuring gehad van de Alcoa Foundation. Ze heeft US$ 15.000 bijgedragen aan het project in het district Brokopondo.

Ook in het district Sipaliwini heeft de Foundation een gemeenschapsproject gefinancierd. Community Radio ‘A Ja U De’ heeft US$ 53.000 ontvangen van het fonds. Binnen dit project is de Community Radio te Langatabbetje volledig ingericht en zijn de lokale mensen getraind om het radiostation te bedienen.

Intussen heeft ook het meerjarenproject van Stocpa (Stuurgroep Ontwikkeling Cassavesector Para) de tweede tranche van zijn gelden uit het fonds binnen. Projecten die de Alcoa Foundation ondersteunt moeten op lange termijn duidelijk meetbare resultaten hebben. Ze moeten effectief kunnen worden uitgevoerd en gecontinueerd, ook nadat de gelden van de foundation zijn verbruikt. Het gaat om projecten die herhaald en gedeeld kunnen worden in andere organisaties die vergelijkbare doelen nastreven. Ze demonstreren het belang van de betrokkenheid van de gemeenschap en meer specifiek van marginale groepen, schrijft de Alcoa in haar jongste editie van Bauxco Nieuws.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May