Record aantal deelnemers dragrace in Nickerie
30 Mar 2013, 20:30
foto
Deelnemers dragrace vorig jaar.


Het is traditie geworden in Nickerie dat tijdens het paasweekend dragrace wedstrijden worden gehouden. Ruim 160 deelnemers hebben zich al ingeschreven voor dit evenement. Dit is een record zegt organisator Jack Diran. Nu al zijn er dertig deelnemers meer dan vorig jaar.

Er worden wedstrijden gehouden in diverse klassen, waarbij er ook diverse attracties zijn en een stuntshow. Bij de dragraces nemen motorrijders het tegen elkaar op om binnen de snelste tijd een bepaalde afstand af te leggen. Meestal gebeurt dat over een rechte lijn van vierhonderd meter. Voor dergelijke wedstrijden worden de motorvoertuigen eerst geclassificeerd aan de hand van een aantal vaste criteria zoals motorvermogen, modificaties, frame type en het aantal cilinders. De bedoeling van deze classificatie is om er zeker van te zijn dat de voertuigen tegen elkaar opgewassen zijn.

Diran zegt dat het weer een "waar spektakel van twee dagen wordt in Nickerie". De wedstrijden worden gehouden op het Corantijnstrand en beginnen zondag om 09.00 uur en gaan door tot 19.00 uur. Alle hotels en vakantiehuizen zijn volgeboekt.

Edgar van Genderen
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May