Chinese ambassadeur biedt geloofsbrieven aan
12 Mar 2013, 14:25
foto
Nadat de geloofsbrieven zijn aanvaard, wordt er geposeerd. Buza-minister Winston Lackin, president Desi Bouterse, ambassadeur Yang Zigang, Charge d' Affaire Chen Xu Feng en Consul Economische Zaken Ma Ying Li. (Foto: SCTV)


Ambassadeur Yang Zigang van de Volksrepubliek China heeft vandaag zijn geloofsbrieven aangeboden aan president Desi Bouterse in het Hoekhuis aan de Waterkant. Zigang heeft na de aanbiedingsceremonie het volgende geschreven in het presidentiële gastenboek: “May Suriname enjoy continued succes in its nation building efforts”. De diplomaat heeft ook een kennismakingsbezoek gebracht aan minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken.

Zigang is maandag in de vroege ochtend in Suriname gearriveerd. Hij is ontvangen door leden van de Suriname Chinese United Associations (SCUA) met bloemen en een banner waarop in Chinese karakters staat geschreven: "Welkom Ambassadeur in Suriname voor uw nieuwe post".

Traditie
Stephen Tsang, secretaris van de SCUA, zegt aan Starnieuws dat het een soort traditie is om dit te doen. “De ambassadeur is ten slotte de hoogste vertegenwoordiger van China in ons land”. Tsang legt uit dat het ook traditie is om de diplomaat met Chinese organisaties kennis te laten maken. Dit zal volgens de secretaris in de komende periode in overleg met de ambassade plaatsvinden.
De 54-jarige ambassadeur komt uit de provincie Hebei en heeft voor het laatst als diplomaat gediend op de Chinese ambassade in de Verenigde Staten. Hij zal president Bouterse begeleiden tijdens een staatsbezoek aan China.

Vorige maand heeft de voorganger van Zigang, Yuan Nansheng in zijn afscheidsrede aangehaald dat de jaarlijkse bilaterale handel tussen Suriname en China het recordbedrag van 200 miljoen Amerikaanse dollars nadert. De bouw van het Wanica-ziekenhuis is momenteel het grootste geschenk van China aan Suriname is, terwijl “het US$ 300 miljoen kostende ‘Highway-project’ door Dalian Company zal worden gebouwd.

Edward Troon
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May