Regionale milieu-workshop richt zich op zeezoogdieren
12 Mar 2013, 22:20
foto
De Guianadolfijn (Sotalia guianensis) komt in de Surinamerivier voor. (Foto: Green Heritage Fund Suriname)


Specialisten uit regio zullen de Guianadolfijn in de Surinamerivier op een veldtocht observeren. De Green Heritage Fund Suriname verzamelt al zeven jaar data over deze bijzondere soort zeezoogdier.

Verschillende internationale organisaties en wetenschappers uit de regio komen volgende week bijeen om de Marine Mammal Conservation Corridor voor Noordelijk Zuid-Amerika te bespreken. De gastorganisatie voor de driedaagse workshop is de Green Heritage Fund Suriname.

Bescherming van het zeemilieu en zeezoogdieren in Noordelijk Zuid-Amerika in het bijzonder en het Caribisch Gebied in het algemeen is het doel van deze regionale bijeenkomst. Wetenschappers en beleidsmakers zullen zich inzetten om actieplannen en initiatieven te nemen die in het belang zijn van de bescherming van deze zeezoogdieren.

De workshop die van 18 tot 20 maart wordt gehouden in hotel Torarica is een vervolg op die van de 2de Internationale Conferentie over beschermde gebieden voor zeezoogdieren in Martinique in 2011. Behalve aan de Guianadolfijn zal er ook speciale aandacht worden besteed aan zeekoeien - die inmiddels bedreigd zijn – die in deze eco-regio voorkomen.
Advertenties

Thursday 21 September
Wednesday 20 September
Tuesday 19 September