SLM passagiers uren vast op Schiphol na anonieme tip
25 Feb 2013, 17:20
foto


Passagiers die vanmiddag om 16:00 uur Nederlandse tijd met de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) op Schiphol zijn geland, hebben veel ongerief ondervonden. De marechaussee heeft het toestel doorzocht en alle koffers zijn in beslag genomen. De passagiers werden ruim vier uren vastgehouden. Intussen is de controle afgebroken omdat de situatie uit de hand dreigde te lopen.

Diverse passagiers melden dat er een grimmige sfeer heerst op de luchthaven en zij weten niet wat er aan de hand is. Starnieuws verneemt dat er informatie was dat er een wapen aan boord van het toestel zou zijn. Het ging om een anonieme melding. Op grond hiervan moest alle bagage worden onderzocht.

Niks gevonden
De kist was met vertraging aangekomen op Schiphol. Honderden personen die hun familieleden en relaties zijn komen ophalen, zijn ook in het ongewisse. "Om 20:32 uur Nederlandse tijd zijn wij nog binnen? Weten jullie wat er aan de hand is?", vraagt een gedupeerde passagier aan Starnieuws via de e-mail.

De NOS meldt intussen dat de marechaussee een 100%-controle op een vlucht uit Paramaribo heeft afgebroken, omdat de openbare orde verstoord dreigde te raken. De passagiers raakten zo geïrriteerd, dat de marechaussee het niet verantwoord vond om de controle af te maken. Het SLM-toestel dat werd gecontroleerd had zo'n 280 passagiers aan boord. Niet is gemeld waarom plotseling zo een strenge controle is toegepast. Er is ook geen wapen aan boord gevonden.
Advertenties

Saturday 28 May
Friday 27 May
Thursday 26 May