Ashiana hervat werk na toezegging
28 Nov 2012, 22:00
foto


De medewerkers van huize Ashiana hebben vandaag het werk hervat. “Waar we maar voor 25% werkzaamheden verrichtten, is dat nu gebracht naar 90%”, zegt bondsvoorzitter Murwin Leeflang. Hij heeft vandaag op een algemene ledenvergadering (alv) verslag gedaan van de gesprekken die het bondsbestuur heeft gevoerd met de regering.

Nadat het werk de afgelopen maanden herhaaldelijk werd neergelegd, heeft de regering in het weekeind gesproken met de bond. Het resultaat was dat de regering maandag de toezegging heeft gedaan dat de vervoerstoelage en de middag-en avondtoelage aan het personeel worden uitgekeerd.

Het werk wordt niet volledig hervat, omdat de regering nog niet heeft gezegd over de uitbetaling van een eenmalige toelage die allang moest worden uitbetaald. Ook heeft het personeel vandaag op de alv aangegeven dat hoewel de regering met twee toelagen over de brug is gekomen, hij de ervaring heeft dat de uitvoering lang op zich laat wachten. Wanneer de gelden zijn overgemaakt op de rekeningen van de werknemers en er ook zicht is op de uitbetaling van de eenmalige toelage, zal het werk voor de volle 100% worden hervat.

“Het ligt helemaal aan de regering. Als zij geen woord houdt, zal de strijdbijl weer worden opgegraven”, zegt Leeflang. Hij wijst er op dat in de afgelopen maanden er steeds afspraken zijn gemaakt. Vaak genoeg werden er geen duidelijke resultaten afgesproken. Het afgelopen weekeinde zijn onder andere gesprekken gevoerd met de regering vertegenwoordigd door minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken en met minister Alice Amafo van Sociale zaken en Volkshuisvesting waaronder Ashiana ressorteert. Het gaat bij de bond van het tehuis om ruim 240 medewerkers.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May