Enige academicus bestuursdienst Albina moet wijken
10 Oct 2012, 09:00
foto
Districtssecretaris Clyde Hunswijk


De enige academicus die het districtscommissariaat Albina telt, moet wijken. Districtssecretaris Clyde Hunswijk, is per 5 oktober uit zijn functie als ressortleider van Albina ontheven. Districtscommissaris (dc) Theodorus Sondrejoe deelde hem mee dat hij wordt overgeplaatst naar het districtsressort Pamaacca.

Hunswijk ontving uit handen van de dc een schrijven van directeur Genia Corinde van Regionale Ontwikkeling (RO). Hierin staat dat hij ter beschikking wordt gesteld van de departementsleiding, vanwege gewijzigde beleidsinzichten. Hij moest zich aanmelden op het hoofdkantoor.

Alles terstond inleveren
De secretaris kreeg tegelijkertijd een schrijven, getekend door Sondrejoe, waarin met verwijzing naar de brief van de directeur. Hem werd aangezegd de sleutels van de dienstwoning en de dienstauto in te leveren. Evenals dienststukken, kantoorinventaris en de sleutels van het nieuwe commissariaatsgebouw in Albina. Daartoe had hij tot uiterlijk maandagmiddag 15:00 uur de ruimte.

Minister Stanley Betterson van RO, hiermee geconfronteerd, zegt niets van dit besluit af te weten. Dit terwijl Sondrejoe een afschrift van zijn schrijven heeft gestuurd naar de bewindsman. Directeur Corinde verduidelijkt dat het om een reguliere mutatie gaat, die voor iedere bestuursambtenaar geldt.

Van ABOP naar NDP
Hunswijk wil geen reactie geven over zijn ontheffing. Starnieuws verneemt echter van een ingewijde dat hij is ontheven omdat hij de overstap van ABOP naar NDP heeft gedaan. Hunswijk wil slechts volstaan met de bevestiging van het aanvaarden van het lidmaatschap van de 'paarse partij'. Corinde gaf aan hierop niet te willen reageren en verwijst naar de minister.

Hunswijk is in 2001 in dienst getreden van RO. Hij behaalde in 2009 het Bachelor of Science diploma Public Administration. Zijn afstudeeronderwerp was decentralisatie. Echter werd hij pas in januari 2011 benoemd in de functie van districtssecretaris. Na het Imeao, rondde hij het Voortgezette Algemene Ambtenaren Opleiding af. Momenteel is hij bezig met de afronding van de avondopleiding Master of Science in Education and Research for Sustainable Development aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname.

Isaak Poetisi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May