Jozefzoon verruilt Nederlandse nationaliteit voor Surinaamse
09 Oct 2012, 07:00
foto
Raadsadviseur Eddy Jozefzoon


Topadviseur van president Desi Bouterse Eddy Jozefzoon heeft het proces ingezet om af te komen van zijn Nederlandse nationaliteit. Jozefzoon die enkele maanden na het aantreden van de regering in deze functie is benoemd, zegt aan Starnieuws dat hij een bewuste keus heeft gemaakt.

“Wanneer je zo betrokken bent op dit niveau bij het dienen van het belang van Suriname, moet je dan wel de keus maken”, zegt Jozefzoon. Hij is naast raadsadviseur van de president ook nog voorzitter van de taskforce voor het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling.

Goed nagedacht
De topadviseur zegt goed nagedacht te hebben voordat hij tot dit besluit is gekomen. “Het brengt met zich mee dat ik persoonlijk er heel wat voor moet opofferen, maar wie A zegt moet ook B zeggen. Ik heb het beloofd te doen dus moet het ook”, zegt Jozefzoon.

Jozefzoon heeft zijn kantoor op het kabinet van vicepresident Robert Ameerali. Het was Ameerali die nog voor de benoeming van Jozefzoon op een persconferentie had verklaard dat met name in raden van commissarissen van parastatale bedrijven er geen personen met een vreemde nationaliteit benoemd zouden worden. De benoeming kort daarna van Jozefzoon als adviseur van de president in het kabinet, zorgde voor ruis.
Jozefzoon zegt zijn werk als adviseur en voorzitter van de taskforce te willen doen vrij van elke belemmering als het gaat om zijn nationaliteit. Zonder te willen bepalen voor anderen geeft hij wel het advies hetzelfde te doen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May