Ruim 250 bedrijven maken gebruik van adviezen PUM
22 Sep 2012, 10:30
foto
Marciano Lie A Young


In tien jaar tijd hebben ruim 250 bedrijven gebruik gemaakt van adviseurs, die deel uitmaken van het Programma Uitzending Managers (PUM).
NV Goldagri, een zuurstoffabriek in Nickerie, hield donderdagavond een presentatie over veiligheid op de werkvloer in hotel Concord. PUM-vertegenwoordiger in Suriname, Marciano Lie A Young, en Gert Versteeg, specialist in veiligheid op de werkvloer, gingen dieper in op de mogelijkheden voor samenwerking. Versteeg heeft diverse adviezen gegeven over hoe de veiligheid op verschillende bedrijfslocaties kan worden opgevoerd.

Kennis verdiepen
Lie A Young legt uit dat experts met jarenlange ervaring bedrijven uit ontwikkelingslanden en opkomende markten adviseren. Ondernemerschap, zelfredzaamheid en duurzame ontwikkeling van midden- en kleinbedrijf worden hierdoor gestimuleerd. De professionals, die uit Nederland afkomstig zijn, geven concrete adviezen die op de werkvloer worden uitgevoerd. Zo kunnen bedrijven voldoende kennis opbouwen.

PUM beschikt over een netwerk van 3.200 vrijwilligers die jaarlijks wereldwijd meer dan 2.000 projecten uitvoeren. Deze organisatie is in zeventig landen actief
Ondersteuning in Suriname werd geboden op het gebied van staalbewerking, meubelproductie, grafische media, agro-cultuur, marketing, bloemenkweek, ICT. Het adviseringstraject, kan tussen 7 tot 21 dagen duren. De aanvrager betaalt alleen voor huisvesting-, voeding en transportkosten naar en van het bedrijf. Het bedrijf dat gebruik maakt van de diensten van PUM, betaalt geen advisering en reiskosten van de expert.
Advertenties