UVS vraagt aandacht assemblee voor suïcideproblematiek
13 Sep 2012, 15:30
foto
Waarnemend voorzitter van De Nationale Assemblee Ruth Wijdenbosch neemt het onderzoeksrapport naar zelfdoding in ontvangst van Asha Mungra. De Unie van Surinaamse Vrouwen is de opdrachtgever voor dit onderzoek.


De Unie van Surinaamse Vrouwen (USV) vraagt de aandacht van De Nationale Assemblee voor de suïcideproblematiek in het land. De nadruk ligt in het onderzoeksrapport op zelfdoding onder Hindostanen in Nickerie. Asha Mungra, voorzitter van USV, overhandigde vandaag het onderzoeksrapport aan de waarnemend voorzitter van De Nationale Assemblee, Ruth Wijdenbosch.

Wijdenbosch onderkent de ernst van de situatie en hoopt dat dit probleem landelijk aangepakt zal worden. Zij merkt op dat de politie alert reageert wanneer mensen van de Wijdenboschbrug willen springen, maar de nazorg ontbreekt. Er moet opvang en begeleiding zijn. Uit het onderzoeksrapport maakt ze op dat uitzichtloosheid, armoede, radeloosheid, gebrek aan begrip en communicatie oorzaken zijn van zelfdoding.

Mungra benadrukt dat er opgetreden moet worden. Zelfdoding eist jaarlijks meer slachtoffers dan het verkeer. Zij vindt dat deze zaak niet onder het tapijt moet worden geschoven. Uit het onderzoek blijkt dat er nauwelijks hulp wordt geboden, waardoor mensen meerdere keren pogingen ondernemen om zich van kant te maken. Het gaat vaak om jonge mensen die overgaan tot suïcide. Met het aanbieden van het rapport aan de volksvertegenwoordiging hoopt Mungra dat er meer actie zal worden ondernomen om de alarmerende situatie aan te pakken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May