Bezoeker Bakaaboto door piranha gebeten
09 Sep 2012, 20:30
foto


Wat vandaag een leuke dag moest worden voor Rosa Ramnath, is in een nachtmerrie geëindigd. Ze is aan haar teen gebeten door een piranha te Bakaaboto Nature Resort. Ramnath zegt aan Starnieuws dat ze nauwelijks vijf minuten in het water was of ze werd slachtoffer van een piranhabeet. Op dat moment was ze bezig te zwemmen. Ze maakt zich zorgen hierover, omdat ze diabetes heeft.

Dochter Weena Ajodhia is niet te spreken over de wijze waarop ze behandeld zijn door verantwoordelijken daar. “Er is niet eens een EHBO-kist ter plekke aanwezig. De manager wilde niet eens geloven dat er piranha’s in het water waren. Kort na dit geval werd een jongetje gebeten, dat gewoon langs het water zat. Voor vandaag zijn al twee personen gebeten door piranha’s in dit resort”, zegt Ajodhia. Ze vertelt dat ze naar een plaatselijke poli zijn geweest en dat de behandelende verpleegster heeft aangegeven, dat bezoekers van dit resort vaker gebeten worden door piranha’s.

Niet redelijk
Ajodhia betreurt het dat Bakaaboto zo nonchalant omgaat met belangen van mensen. “Mijn moeder en een ander familielid waren met een zwemwedstrijd bezig, toen mama gebeten werd. Er zijn geen netten geplaatst, deelt ze mee. Ramnath merkt op dat ze al geboekt heeft om te gaan cruisen, over enkele dagen. Haar voet is opgezet en ze heeft veel bloed verloren. “Nu weet ik niet of ik nog kan afreizen en of ik nog van mijn reis zal genieten. Maar, het laatste woord in deze kwestie is nog niet gesproken”, meent Ramnath. Een deel van het vlees van haar teen is eraf. Zij zal een arts raadplegen.

Walther Sanné, eigenaar van dit resort, was niet ter plekke toen het incident plaatsvond. Volgens hem heeft de beheerder gerapporteerd dat twee mensen zich bezeerd hebben aan een steen. “Het water is momenteel erg laag en piranha’s houden van veel water. De poli is om de hoek en die staat 24 uren open. Deze mensen zijn erg onredelijk”, beweert Sanné.
Advertenties