Freddy Kruisland krijgt Rotary Vocational Excellence Award
06 Sep 2012, 20:45
foto
De jurist Freddy Kruisland


De jurist Freddy Kruisland is uitverkozen voor de Rotary Vocational Excellence Award 2012. Met deze onderscheiding wordt de betekenisvolle rol erkend van Kruisland in de beoefening van de rechtswetenschap. Hij levert een grote bijdrage in de instandhouding van de rechtsstaat. Hij is een lichtend voorbeeld voor mede beoefenaars van het beroep.

De Rotary Vocational Excellence Award is een onderscheiding die jaarlijks door de Rotary Clubs Paramaribo, Paramaribo Central en Paramaribo Residence wordt toegekend aan een persoon, die zich in de uitoefening van zijn of haar beroep (vocation) op uitzonderlijke wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de Surinaamse gemeenschap.

Toets glansrijk doorstaan
Aan de toekenning van de Rotary Vocational Excellence Award gaat een toetsing door een jury vooraf, waarbij wordt nagegaan in hoeverre de laureaat als burger van Suriname invulling heeft helpen geven aan de beginselen van de Rotary. Doorslaggevend is daarbij of betrokkene met zijn of haar werk een significante bijdrage heeft geleverd aan het algemeen belang van Suriname. In het oordeel van de jury worden meegewogen de wijze waarop betrokkene zijn of haar beroep uitoefent en de door hem of haar daarbij gehanteerde professionele en ethische standaarden.

Met het toekennen van de Rotary Vocational Excellence Award 2012 aan Kruisland wensen de Rotary Clubs hun erkentelijkheid uit te drukken voor de betekenisvolle rol en de Lifetime Achievement van Freddy Kruisland op het gebied van de beoefening van de rechtswetenschap en het bevorderen van de beleving van wet en recht in Suriname en in het bijzonder voor zijn bijdrage in de onvermoeibare strijd voor de instandhouding van de rechtstaatgedachte als pijler voor de ontwikkeling van de rechtsorde in Suriname.

Lichtend voorbeeld
In zijn rapport motiveert de jury, onder voorzitterschap van Rotarian Gerard Alberga, zijn keuze onder meer met de volgende passage:

“Mr. Freddy Kruisland heeft als jurist een diepere dimensie weten te geven aan de beoefening van de rechtspraktijk en de ontwikkeling van het rechtsbewustzijn in Suriname. Vrijwel geheel het leven van Kruisland is ingericht rond de beleving van wet en recht binnen de Surinaamse samenleving. Door de wijze waarop hij zijn beroep uitoefent is hij het lichtend voorbeeld voor andere beoefenaars van het recht in Suriname. Hij hanteert daarin heel hoge professionele en ethische standaarden en weet als geen ander het Surinaams rechtssysteem op een relevante manier te linken aan internationaal gangbare rechtsprincipes. Daarmee levert hij een onschatbare bijdrage in het verrijken van de rechtsbeleving en het versterken van de rechtsorde in Suriname. Hij mag daarom in meerder opzicht met recht de kwalificatie dragen: “Meester in de Rechten”.

De Rotary Vocational Excellence Award wordt dit jaar voor de 19e keer toegekend. Op de lijst van laureaten uit voorgaande jaren prijken illustere namen als Leo Mopurgo, Harry de La Fuente, Waldo Halfhuid, Eddie Jharap, André Loor, John Hewitt, Marlène Lie A Ling, Maurits de Miranda, pater Sebastiaan Mulder, Marcel Meyer, Siegmien Staphorst, Erwin de Vries, Erwin Tsai Meu Chong, Armand van Alen, Chris Healy, Hans Lim A Po, Cynthia Mac Leod en Edgar (Eddie) Joemmankhan.

Traditiegetrouw wordt ter gelegenheid van de toekenning en uitreiking van de Rotary Vocational Excellence Award door de gezamenlijke Rotary Clubs in Suriname in een plechtige bijeenkomst samen met oud-laureaten, genodigden en vrienden van de laureaat hulde gebracht aan de laureaat die in aanmerking is gekomen voor deze prestigieuze onderscheiding. Op dinsdag 2 oktober 2012 zal in de Ballroom van Royal Torarica daarom in een plechtige bijeenkomst op gepaste wijze hulde worden gebracht aan Freddy Kruisland in verband met zijn uitverkiezing tot laureaat voor de Rotary Vocational Excellence Award 2012.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May