Een dik half uur uittrekken voor volkstelling
14 Aug 2012, 10:00
foto
Een burger in Albina centrum beantwoordt geduldig vragen die de enquêteur stelt. (Foto: Isaak Poetisi)


In alle uithoeken van het land zijn enquêteurs begonnen met de achtste Volks- en Woningtelling. De burgers krijgen 45 vragen voorgeschoteld waarop het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) antwoorden wil hebben. De gegevens zijn belangrijk om beleid te kunnen bepalen. Mensen moeten er echt voor gaan zitten om alle vragen te kunnen beantwoorden. Zo een gesprek duurt, afhankelijk van de situatie en uitleg, tussen de 35 en 45 minuten.

De telling is gisteren begonnen bij president Desi Bouterse en duurt tot 3 september.
Clyde Hunswijk, die namens het ABS verantwoordelijk is voor de volkstelling in Marowijne, zegt aan Starnieuws dat in ieder ressort een coördinator is aangesteld. Zo is gisteren een team van zeven medewerkers naar Galibi vertrokken. Binnen negen dagen moet Galibi zijn geteld.

Vandaag is eveneens een team vertrokken naar Wanhatti. Moengo, het grootste ressort van Marowijne met meer dan 6000 bewoners, wordt geteld met drie telteams. De medewerkers, voornamelijk leerkrachten, zijn getraind en hebben een toets afgelegd. Net als de president, roept ook Hunswijk de samenleving op om alle medewerking te verlenen aan de volkstelling. De president benadrukte dat het gaat om gegevens die iedereen nodig heeft. De volkstelling is pas een succes als de bevolking alle medewerking verleent.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May