Voj-scholen sporttoernooi op Nieuw-Amsterdam
10 Aug 2012, 20:00
foto
Een spelmoment van een voetbalwedstrijd tijdens het vorig jaar gehouden sporttoernooi. (foto Rajiv Ramsahai)


250 mulo en Lbgo-leerlingen van acht scholen in Commewijne komen zaterdag in een sporttoernooi op Nieuw-Amsterdam tegen elkaar uit. Het toernooi is ook georganiseerd in verband met de Dag van de Jeugd op 12 augustus. De jongeren zullen strijd leveren in drie takken van sport: voetbal, slagbal en straatvoetbal.

Initiatiefnemer en jeugdparlementariër Rajiv Ramsahai, vertelt waarom hij deze dag zo belangrijk vindt voor de schooljeugd.”Na een jaar hard werken is er ontspanning nodig. Het is ook een gelegenheid om de jongeren te helpen aan zinvolle vrijetijdsbesteding, want dat missen wij vooral in het district. Wij willen daarom elk jaar zo een sportdag organiseren.”

De dag is voor de tweede keer geïnitieerd door Ramsahai, in samenwerking met het ministerie van Sport en Jeugdzaken, de Sportbond Commewijne en sportvereniging Toronto. Ook de parlementariërs Jenny Warsodikromo en Sheilendra Girjasing leveren een bijdrage aan het uitvoeren van deze sportactiviteit die als hoofdsponsors heeft MNO-Vervat en Grassalco NV.

Het initiatief wordt volledig ondersteund door de districtscommissaris van Commewijne Ingrid Karta-Bink en past in het jeugdbeleid van het ministerie van Sport en Jeugdzaken (S en J). Ramsahai hoopt dat de minister van S en J, Ismanto Adna en de districtscommissaris bij de opening aanwezig zullen zijn.

De activiteit vindt op zaterdag 11 augustus plaats op de locatie van Sportbond Commewijne te Nieuw -Amsterdam en start om half 9 ‘s morgens. De algemeen kampioen van vorig jaar, muloschool La Solitude, komt zijn titel verdedigen.

Advertenties

Friday 20 September
Thursday 19 September
Wednesday 18 September