Telesur schenkt 32 scholen elk 31 schooltassen
04 Aug 2012, 14:00
foto
Kenneth Muringen van Telesur overhandigt een schooltas aan een leerkracht. (Foto: Raoul Lith)


Het telecommunicatiebedrijf, Telesur, heeft aan 32 scholen elk 31 schooltassen met inhoud geschonken. De leiding van de school mag zelf bepalen wie in aanmerking komt voor een tas. De bedoeling is wel dat het voor kansarme leerlingen is.

De keuze voor 31 leerlingen per school is gemaakt omdat het bedrijf 31 jaar bestaat. Kenneth Muringen van Telesur zegt dat elk jaar andere basisscholen in aanmerking komen voor schenkingen. "Het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling geeft ons informatie op welke school de nood het hoogst is. Die scholen worden dan geselecteerd in het project. Om landelijk zoveel mogelijk spreiding te hebben, wordt volgend jaar het aantal scholen verruimd naar 35", zegt Muringen aan Starnieuws.

Voor hogere scholen worden andersoortige projecten uitgevoerd. Om ICT te ondersteunen is er op een aantal scholen gezorgd voor computerfaciliteiten. De middelbare scholen kunnen op aanvraag in aanmerking komen voor gratis ADSL. "We leven in een computertijdperk en studeren zonder computer en internet is bijna niet meer mogelijk", stelt Muringen.

In de vakantie heeft Telesur diverse activiteiten in petto. Got Talent zal deze keer een extra dimensie krijgen, licht Muringen een tipje van de sluier. Diverse ressorten zullen het tegen elkaar opnemen. Telesur zal de buurten aandoen. "Meer ga ik niet verklappen".

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May