Koloku van Sergio Emanuelson wint Suripop 17
04 Aug 2012, 00:00
foto
Elvin Pool, Shanice Redan en Sergio Emanuelson. (Foto: Rachel Dompig)


Sergio Emanuelson heeft Suripop 17 op zijn naam geschreven. Het nummer Koloku van de componist is door de jury onder leiding van Robby Morroy bekroond met de Jules Chin A Foeng award. De show was sprankelend in een afgeladen Anthony Nesty Sporthal vrijdagavond. Het geluid van de live uitzending via ATV liet te wensen over en de livestream was zeer beperkt. De uitslag werd om middernacht bekend gemaakt. Ook de tekst is bekroond als de beste door de jury.

Koloku was de absolute publiekslieveling. Sergio gaf een staande ovatie na de presentatie van zijn compositie door Shanice Redan en Elvin Pool. Hij kreeg ook een staande ovatie van het publiek. De overgelukkige componist zegt dat de vocalisten een geweldige prestatie hebben geleverd. Zij hebben het nummer op de grote avond het allerbeste vertolkt. Ook op Facebook vindt de meerderheid dat Koloku terecht gewonnen heeft.

“Gedreven door het levensverhaal van mijn vrouw, werd mijn fantasie aangewakkerd om de tekst van Koloku neer te pennen voor Suripop 17. Mijn echtgenote gaf haar emoties de vrije loop op papier. Bij het doornemen van haar levensgeschiedenis beleefde ik gevoelens van verdriet, dankbaarheid en blijdschap die mij inspireerden om het eerste couplet op de juiste tonen te rijmen. Ik krijg eerst de melodie in gedachten”, vertelde Sergio eerder aan Starnieuws.

Op nummer drie is geëindigd 'Dream to hapiness' van Winston Echteld. Nummer 2 is geworden het nummer 'Tan fu mi' van Eurydice van Coblijn.
Advertenties