Training voor houtsector moet capaciteit vergroten
02 Aug 2012, 06:00
foto
Rudi van Kanten van Tropenbos International Suriname en Kenneth Foe A Man van Suriname Business Development Center bezegelen de financieringsovereenkomst. (Foto: SBC)


Een door het Suriname Business Development Center (SBC) ingediend projectvoorstel om te komen tot capaciteitsontwikkeling van de bos- en natuursector is goedgekeurd. Binnenkort zullen MBO-trainingen, cursussen en opleidingen over de houtsector worden verzorgd. Deze zullen toegespitst zijn op de Surinaamse omstandigheden.

Bedrijven en relevante instanties kunnen hun werknemers deel laten nemen aan de pilot trainingen die gedraaid zullen worden. Verder zal in dit project een primaire e-learning infrastructuur voor de trainingen worden opgezet. Hierdoor zal onderwijs op afstand mogelijk zijn.

Vervulling wens
Met de goedkeuring van het project is een lang geuite wens van bedrijven, overheid en individuen in vervulling gegaan. Het SBC is een werkarm van het Suriname Business Forum (SBF), een platform van het bedrijfsleven en de overheid. Om het vier maanden durend project uit te voeren heeft het SBC een co-financieringsovereenkomst getekend met de Stichting Tropenbos International Suriname. Tropenbos is als beheerder aangesteld van het Capaciteitsfonds Bos en Natuur (CBN fonds). Dit fonds heeft de gelden beschikbaar gesteld voor financiering van dit project ‘Verdieping en verbreding in de houtsector: Het ontwikkelen en opzetten van een geïntegreerd trainingstraject voor de houtsector’.

Het SBF zal een eerste groep van ondernemers selecteren die als pilotproject de eerste trainingen zullen volgen, meldt het CBN in een persbericht. Hiertoe zal het samenwerken met International Business & Management Studies, die met haar partners en docenten trainingspakketten en lesmateriaal ontwikkelen voor de Surinaamse markt. De trainingen Marketing binnen de houtsector, Veiligheid en risicobeheersing, Milieu-awareness en Kwaliteitszorg zullen ook gericht zijn op het bevorderen van ondernemerschap in de houtsector.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May