Vluchten vertrekken om kwart voor 9
16 May 2010, 09:05
foto


Een Twin Otter van Gum Air en een helikopter van Hi-Jet zijn om kwart voor negen pas vertrokken van Zorg en Hoop. Het duurde enige tijd voor de toestellen konden opstijgen. Toen de vijf leden van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing weg wilden, bleek dat er nog geen voorraad benzine klaargezet was voor de terugvlucht.

Ulrich Kort die de operatie coördineerde voor het NCCR, zei aan piloot Donovan van Embricqs dat duidelijk afgesproken was dat "alles klaar zou staan". Gum Air steeg als eerste op en daarna Hi-Jet. Starnieuws verneemt dat ook Franse helikopters onderweg zijn naar de plek van de ramp.

Ze zouden eerst op Stoelmanseiland landen, maar kregen toestemming om rechtstreeks naar de plek te vliegen. Indien de heli niet kan landen, zullen mannen via touwen naar beneden zakken. Er was rond negen uur geen informatie of de militairen die ernaar toe gedirigeerd waren de rampplek al bereikt hadden.-.

Intussen zijn drie vluchten vanuit Zorg en Hoop richting rampplek vertrokken. Twee van Gum Air en een helikopter van Hi-Jet. Er zijn vijftig personen vervoerd met de toestellen. Aan boord zijn onder andere militairen, politiemannen, brandweermensen en leden van het NCCR.-.
            video.gif video
Advertenties