Vroege schoolverlaters kunnen carrière maken in ict
31 May 2012, 16:30
foto
De Hencom-Trai directeur Mike Noersalim (rechts) heeft vandaag een samenwerkingsovereenkomst getekend. In het midden Rajesh Oedit Doebe en Urwin Staphorst. (Foot: Raoul Lith)


De vraag naar deskundigen in de informatie, communicatie en technologie (ict) sector is groot. Veel jongeren hebben belangstelling voor ict. Hencom-Trai heeft hierop ingespeeld en geeft vroege schoolverlaters op voortgezet onderwijs voor junioren (voj) een tweede kans.

Mike Noersalim, directeur van Hencom-Trai, ondertekende vandaag een samenwerkingsovereenkomst met twee andere opleidingen. Vanaf nu is het mogelijk dat de studenten een vervolgstudie kunnen doen aan de HBO Institute Of Management & ICT (IMIT). Na deze opleiding afgerond te hebben, kunnen zij afstuderen als academicus aan ODIBS-International Business School in Suriname.

Internationale erkenning
Het bedrijf wil met deze samenwerking de studenten die hun opleiding succesvol afronden, de mogelijkheid bieden om door te stromen naar een hoger niveau. “Wel moet ik zeggen dat heel wat studenten met het certificaat van ons reeds werkzaam zijn in bedrijven en enkelen ook nog in het buitenland. Het is eveneens mogelijk om extra te betalen voor het afleggen van een internationaal examen, waardoor de student een internationaal erkend certificaat na afloop in ontvangst kan nemen”, stelt Noersalim.

Urwin Staphorst, directeur van IMIT, vertelt dat zeven maanden geleden zijn bedrijf begonnen is en er gelijk twintig inschrijvingen op de eerste dag waren. De directeur van ODIBS, Rajesh Oedit Doebe, verzekert een duurzame ict-opleiding aan Suriname aan te bieden met een internationaal erkend certificaat.

Sushma Biere
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May