Van Coblijn: De NPS is weer opgestaan
26 May 2012, 06:00
foto
NPS'ers na de verkiezing vrijdagavond. Tweede van links, John van Coblijn, de nieuwe voorzitter van de afdeling Paramaribo. (Foto: René Gompers)


John van Coblijn (62), de nieuwe voorzitter van de afdeling Paramaribo van de Nationale Partij Suriname (NPS), zei dat de partij weer is opgestaan. Hij noemde het een historisch moment dat via een verkiezing vrijdagavond het bestuur van de grootste afdeling van de NPS, is gekozen. In het vijftien personen tellende bestuur, hebben zeven vrouwen zitting.

Van Coblijn heeft als lid van de Adviesraad van de NPS en de 'media-man' van de partij jarenlang aan de weg getimmerd. Hij deed een gooi naar het voorzitterschap van de partij, maar had daarvoor onvoldoende draagvlak. Een nieuwe strategie om voorzitter te worden van de afdeling Paramaribo, heeft vruchten afgeworpen. Hij kreeg 13 van de 21 stemmen van de onderafdelingen van de NPS. Zijn tegenkandidaat Rudie Chin Jen Sem werd ondersteund door negen onderafdelingen. Een afdeling mocht niet meedoen aan de stemming door een fout in de machtiging.

Veranderingen
"Het is tijd om veranderingen aan te brengen in de partij", zegt Van Coblijn na zijn overwinning aan Starnieuws. De NPS'er zegt dat er hard gewerkt zal worden om weer in het machtscentrum te komen. Hij is van plan om zoveel mogelijk mensen uit te leggen waar de NPS voor staat. De afdeling Paramaribo streeft om in de komende drie jaren tenminste 60.000 mensen als lid te registreren.

De samenleving zal gewezen worden op de kernwaarden van de NPS. Het gaat om respect voor jezelf en anderen, vrijheid en gelijkheid voor alle burgers, intensieve interne en externe samenwerking, doen wat je zegt en zeggen wat je doet, waarheidsgetrouw en trouw handelen en verantwoordelijkheid nemen.

Bestuur
Van Coblijn is trots op het bestuur van de afdeling. Hij benadrukt dat mannen en vrouwen bijna even sterk vertegenwoordigd zijn. Iedereen is bereid hard te werken en de onderafdelingen verder te versterken. De NPS zal volgens de nieuwe voorzitter van Paramaribo herleven en heel hard werken in het veld.

De overige bestuursleden zijn: Wim Bakker, Guno Elskamp, Patricia Etnel, Judith Faerber, Patrick Fris, Astrid Groenhart, Roy King, Haidy Lindveld, Helene Mercuur, Hariette Molijn, Sjachnaz Pengel, Delano Ponit, Sunil Oemrawsingh en Andreas Schaad.
Advertenties