RO haalt bakzeil in zaak Meulenhof
12 May 2012, 16:00
foto
Patricia Meulenhof


De rechter heeft alle vorderingen die het ministerie van Regionale Ontwikkeling had gesteld tegen voormalig directeur Patricia Meulenhof afgewezen. Ex-minister Linus Diko had de rechtszaak aanhangig gemaakt na een politieke splitsing van de politieke partij BEP. Diko en Meulenhof behoorden beiden tot de partij, totdat Diko eruit stapte.

“Hij had me toen al meteen mondeling aangegeven dat hij mij zou ontheffen uit mijn functie als directeur. Toen dat gebeurde werd er ook nog een rechtszaak tegen me aangespannen “, zegt Meulenhof aan Starnieuws. Volgens de aanklacht had de in ongenade gevallen directeur vier dienstvoertuigen en andere belangrijke dossiers van het departement in haar bezit.

Tijdens het strafrechtelijk onderzoek is er ook huiszoeking geweest bij Meulenhof. “Ik ben verschillende keren verhoord door de politie en die heeft de spullen die ik bij me had in beslag genomen, maar dat waren geen spullen van het ministerie, dus die wil ik nu terug hebben”, zegt ze.

Nooit gereageerd
Na haar ontslag op het ministerie, heeft Meulenhof de minister (toen nog Diko) en de toen aangewezen directeur brieven gestuurd. “Ik wilde zaken overdragen. Er was inderdaad 1 auto bij mij. Er is nooit gereageerd op mijn brieven om over te dragen en werd plots de politie op mij afgestuurd. Ik heb de politie toen ook gezegd dat als het ministerie op deze manier wil overdragen het ook kan. Ik weet dat ik niets onterecht had meegenomen”, zegt Meulenhof.

Met de uitspraak die de rechter donderdag heeft gedaan, houdt het voor Meulenhof niet op. Zij vindt dat zij haar persoonlijke stukken die de politie in beslag heeft genomen moet terugkrijgen. De rechter heeft ook al bepaald dat het ministerie moet opdraaien voor de proceskosten van Meulenhof.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May