Bouterse: Reshuffling nog niet af
03 May 2012, 14:45
foto
President Desi Bouterse belegde vandaag een persconferentie na de beëdiging van de ministers. Links vicepresident Robert Ameerali. Uiterst rechts A Combinatie voorzitter Ronnie Brunswijk en naast hem Paul Somohardjo, voorzitter Volks Alliantie.


President Desi Bouterse zegt dat de 'reshuffling' nog niet af is. Directeuren van departementen, staatsbedrijven, raden van commissarissen en andere ondersteunende diensten worden ook onder de loep genomen. De ministers en onderministers zijn aangepakt, omdat er enige rust moest worden gebracht.

Bouterse heeft vandaag de vijf nieuwe ministers en twee onderministers beëdigd. Shirley Sitaldin neemt het roer over bij Onderwijs en Volksontwikkeling en Michael Blokland op Volksgezondheid. Deze twee departementen zijn gedepolitiseerd. Er moet nog een directeur worden benoemd op Onderwijs. Stanley Betterson neemt over op Regionale Ontwikkeling, Ismanto Adna op Sport- en Jeugdzaken en Edward Belfort op Justitie en Politie. Abigail Lie A Kwie is onderminister op Openbare Werken en Mahinder Gopi op Regionale Ontwikkeling.

Vinger aan de pols houden
De president merkt op dat de vinger aan de pols zal worden gehouden. Er komt een betere communicatie. De coalitieleiders hebben afgesproken om wekelijks bijeen te komen "om het spoor niet weer bijster te raken". Ronnie Brunswijk, voorzitter van A Combinatie en Paul Somohardjo van de Volks Alliantie zaten ook aan op de persconferentie. Ook vicepresident Robert Ameerali maakte deel uit van de hoofdtafel.

Bouterse zei dat de coalitie kan rekenen op meer dan 30 zetels. Hij wilde het niet hebben over 32 zetels. Volgens Bouterse en Brunswijk heeft de vervanging van ministers niet zozeer te maken met of ze voor of tegen de amnestiewet hebben gestemd. De twee assembleeleden van de A Combinatie die Linus Diko ondersteunen, mochten een kandidaat voordragen. "Zij waren te laat met hun voordracht", legde Brunswijk uit. Achteraf kwamen ze met twee namen, zei de president, maar ze waren 'te laat'. De stukken waren al doorgestuurd.
            video.gif video
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April