Openheid en flexibiliteit sieren Kromosoeto
02 May 2012, 21:30
foto
Minister Ginmardo Kromosoeto (in het midden) te midden van het personeel op ATM.


Minister Ginmardo Kromosoeto van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu (ATM) heeft afscheid genomen van dit ministerie. Dit deed hij in een speciale bijeenkomst op het terrein van het departement. Kromosoeto is vanaf donderdag minister van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB).

De stemming is opgewekt. Het personeel benadrukt dat het niet om een afscheid gaat maar om een dankzegging. ATM-directeur Steven Relyveld stelt dat de openheid en de flexibiliteit van de bewindsman hem hebben gesierd in de bijna twee jaar waarin hij leiding heeft gegeven aan het ministerie.

Successen
Relyveld zegt dat het die ‘normale’ houding en de kundigheid van de minister is geweest waardoor in de afgelopen periode successen zijn geboekt op het ministerie. Hij noemt onder andere de begroting van het ministerie die weinig aanpassingen heeft ondergaan en de website van ATM die gerekend wordt als de beste van alle 17 ministeries. Het hoofd van de voorlichting, Imro Smith, zegt dat het hem goed stemt dat in de reshuffling Kromosoeto niet weggaat van ATM omdat hij niet goed zou zijn, maar omdat de regering vertrouwen in hem heeft.

Kromosoeto merkt in zijn dankwoord op dat hij zijn periode op het ministerie niet alleen heeft ervaren als leiding geven aan het personeel, maar hij heeft ook begeleiding en respect ontvangen. Hij legt uit dat alle besluiten die hij heeft genomen nodig waren omdat die goed waren voor het ministerie. Hij betreurt het dat hij bij zijn aantreden sommige personen aan de kant heeft moeten zetten. “Maar het was nodig om het beleid van de regering te kunnen uitvoeren. Niets is zo slecht dan geen besluit nemen”, meent Kromosoeto. Hij had gepland om deze mensen weer in te kunnen zetten. Hij garandeert dat dat ook nog zal plaatsvinden.

Zich blijven inzetten
De bewindsman heeft het personeel gevraagd zich te blijven inzetten, vooral voor zaken die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van het land. “U moet zich goed voorbereiden op komende nationale en internationale zaken. Geeft u volle ondersteuning aan de nieuwe minister. Ik ben hier gemotiveerde mensen tegen gekomen en dat moet ook zo blijven”, zegt hij.

Kromosoeto verzekert de ATM-medewerkers dat hij in goed overleg met zijn naaste omgeving naar RGB gaat. “De kritische opmerkingen en waarschuwingen scherpen mij. Ik ben resultaat gericht en kom uit een partij waar, wanneer je een opdracht krijgt je het ook uitvoert”, zegt hij. Op dit departement zal minister Michael Miskin het roer donderdagmiddag overnemen. Hij verhuist van Handel en Industrie naar ATM.
Advertenties