Guyanezen winnen weer de Telesur snelloop (update)
01 May 2012, 18:35
foto
Ruim 16.000 mensen nemen deel aan de 22ste Telesur trimloop.


De Guyanese atleten hebben ook dit jaar de Telesur 10 kilometer snelloop op hun naam geschreven. Op de eerste plaats is geëindigd Cleveland Ford, nummer twee is Kalvin Johnson en de derde plaats is voor Lionel d’Andrade. Ook bij de vrouwen wint Guyana, Alika Morgan eindigde op de eerste plaats. Met de trimloop heeft Telesur ook een record verbroken. Maar liefst 16.000 mensen deden hieraan mee.

Hoewel Ilsida Toemere uit Suriname als tweede binnenkwam, is haar tijd niet gemeten omdat zij haar schoenen uittrok, waarin de chip zat. Carolien Marlet werd tweede bij de dames.

Eventsmanager Henk Rahan van Telesur zegt aan Starnieuws dat toen het aantal van 16.000 bereikt was, de registratie moest worden stopgezet. Het aantal deelnemers is in overleg met de politie bepaald. Vorig jaar hadden 13.500 mensen meegedaan aan de traditionele 1 mei loop.

De loop is voor de 22ste keer gehouden. Atleten uit onder andere Guyana, Canada, de Verenigde Staten van Amerika, Peru en Nederland deden mee aan de snelloop. De after party die hierna volgt duurt tot 23.00 uur. Diverse groepen treden op. Rahan zegt dat met deze activiteit Telesur iets terugdoet voor de samenleving.
            video.gif video
Advertenties

Monday 29 April
Sunday 28 April
Saturday 27 April