Dragraces in Nickerie tijdens Paasweekeinde
07 Apr 2012, 09:00
foto


Voor het paasweekeinde, zaterdag en zondag, worden enkele dragracewedstrijden gehouden in Nickerie. Tijdens deze wedstrijden wordt geraced in de open klasse: 50 cc Yamaha, 80cc Yamaha, luchtgekoelde fietsen met clutch, openklasse, zwaargewichtklasse (70 kg en meer) en de 125cc motor cross. De dragraces tijdens de Paasdagen staan onder auspiciën van Team Diwo en powered bij Diwo Parts.
Als extra attractie zal er een show off zijn van de ‘Biker boys’ en de ‘Alteza boys’.

Bij de dragraces treden motorrijders tegen elkaar aan om binnen de snelste tijd een bepaalde afstand af te leggen. Meestal gebeurt dat vanuit stilstand en over een rechte lijn van vierhonderd meter. Voor dergelijke wedstrijden worden de motorvoertuigen eerst geclassificeerd aan de hand van een aantal vaste criteria zoals motorvermogen, modificaties, frame type en het aantal cilinders. De bedoeling van deze classificatie is om er zeker van te zijn dat de voertuigen tegen elkaar opgewassen zijn.

Jacky Diran, voorzitter van Diwo Racing Team, belooft een waar spektakel van twee dagen in Nickerie. Het geheel vindt plaats op het Corantijnstrand. De wedstrijden starten om 09.00 uur en gaan door tot 19.00 uur. Vorig jaar vormde de Zeedijk in Nickerie al het decor voor een aantal dragraces.
De organisatie stelt fraaie prijzen in het vooruitzicht. Er zijn 130 deelnemers ingeschreven voor de dragrace.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May