President Bouterse huldigt Bryan Bijlhout maandag
07 Apr 2012, 00:00
foto


President Desi Bouterse zal Bryan Bijlhout maandagavond huldigen op het Onafhankelijkheidsplein. Dit voor zijn grote verdienste tijdens de Nederlandse talentenshow 'The Winner is...'. Hij sleepte de vorige maand een miljoen euro in de wacht in een talentenprogramma van de Nederlandse zender SBS 6.

Guno Ravenberg, initiatiefnemer van deze huldiging zegt aan Starnieuws dat de artiest met zijn band (een formatie van veertien personen) voor drie dagen naar Suriname komt. Hij komt zondagavond aan en gaat dinsdag weer weg.

Grote show
Bryan B zal een uur lang optreden op het Onafhankelijkheidsplein. "Wij willen alle Surinamers op het plein hebben. De raad van ministers, assembleeleden, verschillende gasten zijn uitgenodigd. Het moet een grote happening worden, want deze grote Surinamer heeft het verdiend", stelt Ravenberg. Naast de crew van veertien personen, komen ook fans van Bryan B mee naar Suriname. Die komen op eigen kosten. Ravenberg zegt dat hij sponsors heeft gevonden om de kosten van de show te kunnen dekken.

Veel artiesten uit Suriname zullen ook optreden waaronder Aptijt, Theo Bijlhout, Mighty Youth, Turbo Squad, Conchita Berggraaf, Kenneth Arias, Natasia Ghisaidoebe, Marianne Cornet, Humphrey & Friends, FlipDancers, Suri-Allstars, Heavenly Singers Jogga Man, Naomi Pikientio, Patricia van Daal, DonaYey, Airlinerz, brass bands en diverse culturele groepen. Ravenberg zegt dat de show doorgaat tot 1 uur in de ochtend. Hij verwacht een groot spektakel op het Onafhankelijkheidsplein. De organisatie is in handen van Surinaamse Artiesten Vereniging (SAV), Vereniging van Surinaamse Organisatoren (VSO) en Vereniging van Radio en Televisiestations in Suriname (VRTS).
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April