Nurmohamed: 47 bruggen en steigers aangepakt
06 Mar, 14:52
foto
President Chan Santokhi neemt de betonnen brug aan de Romanaweg in district Wanica ceremonieel in gebruik. De brug is een verbinding met de Indira Gandhiweg.


Verbeteren van de infrastructuur landelijk is een van de prioriteiten die de regering heeft gesteld voor de komende periode. Dit zei president Chan Santokhi bij de oplevering van de betonnen brug die de Romanaweg verbindt met de Indira Gandhiweg. Met de oplevering is een lang gekoesterde wens van buurtbewoners in vervulling gegaan, zegt Openbare Werken (OW). Sinds de regeringswisseling zijn ruim 47 bruggen en steigers aangepakt.

De vorige oeververbinding was van hout en verkeerde jarenlang in slechte staat. President Santokhi zei dat het beleid van de regering gericht is op duurzame ontwikkeling voor eenieder. Minister Riad Nurmohamed deelde mee dat het  ministerie landelijk projecten oplevert en modernisering doorvoert. “Openbare Werken, is van een failliet ministerie in juli 2020 gebracht naar een producerend ministerie vandaag de dag. Er is onder het vorige bewind jarenlang bitter weinig gedaan aan onderhoud en rehabilitatie van bruggen en steigers over het hele land. Zo ook bij andere infrastructurele werken,” stelt de bewindsman. 

De aanpak van bruggen en steigers varieert van het vervangen van leuningen of verfbeurten tot complete restauraties  van houtconstructies. “Een belangrijke leidraad van deze regering en deze minister is dan ook dat er geen halve projecten worden opgestart, maar dat projecten worden opgeleverd", voerde Nurmohamed aan.

Diverse burgers hadden een aanvraag ingediend bij het OW-ministerie voor een betonnen brug. Na onderzoek is het ministerie overgegaan tot de voorbereiding en bouw. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het ontwateringssysteem. Het contract voor dit project werd in februari 2023 getekend met aannemer Twahier Ajoeb N.V. De werkzaamheden begonnen in oktober 2023. Er is een fundering gelegd, waarna de vloerplaten en de rest van het materiaal zijn aangebracht. Het is een voorrangsbrug van 7 meter lang en 3 meter breed met een tonnage van 5 ton.
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April