Driedaags programma opening ambassade Parijs
06 Oct 2011, 20:00
foto
Harvey Naarendorp, ambassadeur van Suriname in Frankrijk.


De Surinaamse ambassade te Parijs, Frankrijk, wordt op 24 oktober geopend. Er is een driedaags programma voorbereid. Suriname zal op het gebied van investeringen, handel, toerisme, kunst en cultuur aan de Franse gemeenschap worden gepresenteerd. Als ambassadeur van Suriname in Frankrijk is Harvey Naarendorp aangesteld. Hij en zijn staf hebben maandenlang de vestiging van de diplomatieke post voorbereid.

ln de visie van de regering moet de diplomatieke relatie met Frankrijk leiden tot versnelde economische groei en ontwikkeling van land en volk. Vanuit dit oogpunt zal het accent bij de opening van de ambassade worden gelegd op het belichten van de handelsmogelijkheden met en investeringsmogelijkheden in Suriname. Dit zegt Ebu Jones, functionaris op de ambassade in Parijs.

In een persbericht wordt gememoreerd dat tijdens voorbereiding van de onafhankelijkheid Suriname in 1974 in een Protocol van Conclusies tussen Nederland en een Franse delegatie is getekend, waarbij de samenwerking tussen
Suriname en Frankrijk werd ingeleid. Suriname en Frankrijk vestigden op 25 augustus 1976 diplomatieke betrekkingen. Het Protocol van Samenwerking betrof de gebieden Ontwikkeling, Handel en Cultuur en het oplossen van het grensdispuut tussen de twee landen. De overeenkomst die de samenwerking bekrachtigd, is echter nooit getekend.